Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kuvataidekoululla 35-vuotisjuhlavuosi – Oppilasmäärä liki 300 ja ollut lievässä kasvussa

Vihdin kuvataidekoulu juhlii tänä vuonna 35-vuotisjuhlavuottaan. Kuvataidekoulu piti juhlavuoden kunniaksi "Kaverisynttärit" toukokuussa. Juhlat alkoivat taidetyöpajoilla ja koululla oli kakkutarjoilu. Päivä oli suosittu ja 200 hengelle tilattu kakku meni viimeistä murua myöten, mutta ei onneksi loppunut kesken.

Tunnelma oli juhlissa iloinen ja välitön. Juhla levittäytyi myös koulun vieressä olevaan Aatteenpuistoon. Taidepajoissa maalattiin värikkäitä viirinauhoja, taiteiltiin persoonallisia juhlahattuja, otettiin rekvisiitan kera kaverikuvia studiossa, taiteltiin origamikukkia ja luotiin Kuviksen kettuveistokselle uusi kesäasu. Kuvataidekoulun syventävien opintojen oppilaat tekivät kasvomaalauksia lapsille.

Kuvataidekoululla on ollut Vihdissä laaja kannatus koko koulun toiminnan ajan ja lukuisat ihmiset ovat tehneet töitä koulun hyväksi. Vihdin kuvataidekoulu on osa kansainvälisestikin ainutlaatuista taiteen perusopetuksen ja kuvataidekoulujen verkostoa. Ensimmäiset kuvataidekoulut oli perustettu Suomeen vain muutama vuosi aiemmin.

– Kuvataidekoulun keskiössä on oppilas, lapsi tai nuori, kuvislainen. Lasten ja nuorten elämismaailma on jatkuvassa muutoksessa. Kuvataidekoulun yhtenä päämääränä on tutkia ympäröivää maailmaa yhdessä lasten ja nuorten kanssa taiteellisen työskentelyn ja itseilmaisun kautta, sanoi koulun rehtori Liisa Pöllänen juhlapuheessaan.

Vihdin kuvataidekoulussa eletään tätä päivää, mutta koulussa arvostetaan myös perinteitä ja historiaa:

– Oppilaidemme aito huomioiminen vaatii kuvataidekoulun opettajilta kykyä oppia jatkuvasti uutta ja olla utelias oppilaiden elämismaailman ilmiöille ja muutoksille. Kuvataidekoulu elää lasten ja nuorten kanssa tätä päivää. Vihdin kuvataidekoulussa esimerkiksi medialuokka on varustettu digitaalisen taiteen tekemisen välinein.

– Toisaalta kuvataidekoulu arvostaa myös pysyvyyttä, perinteitä ja historiaa. Monet kuvataiteen tekemisen tavat ovat tuhansien vuosien saatossa hioutuneita menetelmiä. Tartumme joka lukuvuosi myös hiileen ja saveen, vanhimpiin taiteen tekemisen välineisiin, Pöllänen totesi.

Vihdin kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Varpu-Leena Malmgren kertoi omassa puheenvuorossa, että uuden rehtorin Liisa Pölläsen myötä kuvataidekoulun toiminta ja yhteistyö eri tahojen kanssa on lisääntynyt. Verkostoituminen muiden kuvataidekoulujen kanssa on lisääntynyt ja mahdollistanut muun muassa yhteistä koulutusta opettajille.

Kuvataidekoululla on kaikki resurssit toimintansa laajentamiseen:

– Oppilasmäärä on nyt lähes 300 ja ollut lievässä kasvussa. Vihdin kunnan kanssa on aloitettu keskustelut sivupisteiden perustamisesta Vihdin kirkonkylälle ja Otalammelle. Toinen päätoiminen opettaja on valittu ja tuntiopettajia on ollut helppo saada. Koulun tilakysymyksissä on tärkeää tiivis yhteistyö kunnan kanssa.

– Kuvataidekoulun pyörittämiseen saamme julkista rahaa valtiolta ja kunnalta runsaat puolet kuluista. Loppuosa tulee lukukausimaksuista. Tärkeä rooli on myös saamillamme rahalahjoituksilla, joiden avulla voimme tarjota vapaaoppilaspaikkoja ja hankkia opetuksessa tarvittavia laitteita, Malmgren sanoi.