Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin Jarno Vilmunen oli Lohjalla hyvin lähellä Formula 4 -pronssia – ratkesi vasta aikavertailussa

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja RaceWKND:n avausosakilpailu Lohjalla sai arvoisensa päätöksen, kun osakilpailun sijat jaettiin vasta osakilpailun viimeisessä lähdössä Formula 4 -veneiden kohdalta. Aurlahden vaihtelevissa säissä saatiin jännittää myös vihtiläisen Jarno Vilmusen sijoituksia.

Koko viikonlopun dominoinut Viron Steafan Arand joutui luopumaan lopulta kolmannessa lähdössä piikkipaikastaan, kun Tino Lehto nousi hurjaan kiitoon ja ajoi lopulta tasapisteille virolaisen kanssa. Myös vihtiläisen Jarno Vilmusen jo lähes varma pronssisija viikonlopusta himmentyi neljänneksi sijaksi, kun Vilmunen joutui lähtöaikavertailuun Roope Virtasen kanssa.

Vilmunen oli kuitenkin veneeseensä erittäin tyytyväinen. Uusi vene tuo kuskille toivottua luottamusta ja itsevarmuutta.

– Mahtavaa, että voi keskittyä ajamiseen, eikä tarvitse murehtia tekniikkaa ja ongelmia koko ajan. Edellisellä kaudella kului paljon aikaa teknisiin murheisiin.

– Kun luotto veneeseen on kunnossa pystyy ajamaan pienillä riskeilläkin koko ajan. Uskaltaa ajaa lujaa ja käännöksissä on luotto, että vene tosiaan liikkuu niin kuin pitää.

Vilmusen radiomiehenä toimii aiempi veneen omistaja, F4-luokan viime vuoden maailman mestari Sami Reinikainen.

– Yhteistyömme sujuu hyvin, Vilmunen kiittelee.

– Vauhti kulki mainiosti koko viikonlopun. Pääsin kutittelemaan hyvin Arandia ja Lehtoakin vaikka miehillä oli kova meno päällä, Vilmunen nauroi.

Vihtiläinen Vilmunen on aloittanut innokkaana kauden. Seuraavaksi on vuorossa Rauman osakilpailu. Sieltä Vilmusen tiimi suuntaan Italian Brindisiin MM-osakilpailuihin 24.-26.6.

– Minua edellä olevilla kuskeilla kuten Lehdolla ja Aradnilla ovat takanaan lähes ammattilaistalli, josta löytyy F1-osaajia. Me jatkamme toistaiseksi perhetallilla ja pärjäämme hyvin näin. Vaikka emme tietenkään kieltäydy tuesta, Vilmunen naurahtaa.

Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun 18.-19. Raumalla.