Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puuilo -ketju avaa myymälän Nummelaan – Rustalle uusi tavaratalo samalle tontille

Liikekiinteistön omistaja Serena Properties tekee noin 5 miljoonan investoinnin Nummelan Veikkoinkorpeen.

Puuilo Tavaratalot Oy avaa uuden myymälän Nummelan Veikkoinkorpeen, nykyisiin Rustan tiloihin. Rustalle puolestaan rakennetaan uusi tavaratalo samalle tontille Ratastie 3:een.

– Puuilo-myymälän arvioitu avaamisaika on ennen kesää 2023. Myymälä tulee työllistämään noin 15–20 työntekijää, ja henkilökunnan rekrytointi aloitetaan talvella, kertoo Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela.

Puuilon ja Rustan intressit kohtasivat. Puuilo halusi myymälän Länsi-Uudellemaalle, ja Rustalla on Nummelassa hieman liian isot tilat.

– Rustan uusi tavaratalo rakennetaan pääasiallisesti nykyisen ulkopuutarhamyynnin paikalle. Rustan myymäläkonseptiin kuuluu noin 2 400 neliön sisämyymälä ja 800 neliön ulkopuutarha, selvittää Rustan maajohtaja Tommy Dolivo.

Uudet tilat rakennuttaa liikekiinteistön omistava Serena Properties A.B. Noin 5 miljoonan euron investointiin kuuluu myös nykyisten tilojen remontointi.

Molempien konseptit ja valikoimat tukevat toisiaan. Kokonaisuus on kaupallisesti hyvä.

Juha Saarela, Puuilo

– Kohteeseen tehdään mittava ekoteko. Nykyisestä öljylämmityksestä siirrytään ilma-vesilämpöpumppujärjestelmään. Maalämpö ei ollut mahdollinen, koska kohde sijaitsee pohjavesialueella, Dolivo toteaa.

Rakentaminen alkanee loppukesällä, mikäli hankkeen lupahakemukset etenevät suunnitellusti.

Rustalla on toistakymmentä työntekijää ja kausityöntekijöitä Nummelassa. Dolivon mukaan uusilla tiloilla ei ole vaikutusta henkilöstömäärään.

Jos Puuilo rakentaisi uuden myymälän, se olisi tyypillisesti noin 3 000-neliöinen. Nummelan myymälästä tulee hivenen isompi, koska vanhoissa tiloissa tehtävä kompromisseja.

Myös Puuilolle tulee oman konseptinsa mukainen ulkomyyntialue. Kiinteistön pysäköintialue pysyy pääosin entisellään.

– Nummelassa on potentiaalia. Se on sopivan matkan päässä muista myymälöistämme. Olen katsellut Nummelaa jo vuosia, sekä rakennuspaikkoja että vanhoja liikekiinteistöjä. Olen iloinen, että ratkaisu löytyi hyvältä paikalta, kun Rusta halusi tehdä omia tilajärjestelyjään, sanoo Saarela.

Hänen mukaansa Puuilolla ja Rustalla ei ole syvempää yhteistyötä, mutta muuallakin Suomessa niiden myymälöitä sijaitsee vierekkäin – Espoossa jopa samassa rakennuksessa.

– Molempien konseptit ja valikoimat tukevat toisiaan. Kokonaisuus on kaupallisesti hyvä.

Puuilo-tavarataloja on nyt yhteensä 34 sekä verkkokauppa. Vihtiä lähimmät myymälät ovat Espoossa ja Hyvinkäällä. Saarela toteaa, että Puuilolla vielä paljon otettavaa Uudellamaalla. Onko esimerkiksi Lohjalle suunnitteilla Puuilo?

– Teen aktiivisesti työtä, mutta kerrottavaa ei ole, vastaa Saarela.