Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Koululaisten käyttöön tarkoitettu laavu paloi Otalammella Vihdissä – "Laavua olivat rakentamassa lasten vanhemmat"

Otalammen Kukkoinharjulla sijaitseva laavu tuhoutui tulipalossa tiistai-iltana 7. kesäkuuta, tiedottaa pelastuslaitos. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai palosta hälytyksen puoli yhdeksältä illalla.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle laavu oli täysin tulessa ja palo oli levinnyt myös ympäröivään maastoon. Pelastuslaitos sai kuitenkin palon sammutettua nopeasti.

Palosta tekivät ilmoituksen hätäkeskukseen paikalliset nuoret. Pelastuslaitos kiittää nuoria, jotka olivat yrittäneet alkusammuttaa paloa.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta laavu tuhoutui täysin. Pelastuslaitoksen lisäksi paikalla oli myös poliisiyksikkö Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Otalampelainen Riitta Morko kertoo, että nyt palanut laavu oli niin sanottu kuusikkolaavu, joka rakennettiin kolmisen vuotta sitten talkoovoimin paikallisten koululuokkien ja kyläläisten käyttöön.

Morko on aktiivisesti mukana kylän toiminnassa ja toimi aiemmin puheenjohtajana Otalammen alueen kyläyhdistyksessä. Hän oli aikanaan mukana rakentamassa laavua.

Kuusikkolaavulla ei ollut lainkaan nuotiopaikkaa, sillä sen ajateltiin toimivan ensisijaisesti koululuokkien kokoontumispaikkana. Nyt palaneen laavun lisäksi Kukkoinharjulla sijaitsee toinenkin laavu, jolta löytyy myös nuotiopaikka.

– Tosi surullista, toteaa Morko.

– Laavua olivat rakentamassa lasten vanhemmat esikoulusta ja koulusta. Perheet ovat olleet tosi tyytyväisiä mahdollisuuksiin, mitä on luotu ulkona oppimiseen Otalammella.

Morko kertoo, että pelastuslaitos on hälytetty laavulle aiemminkin palon alkujen takia, tänäkin keväänä ainakin kerran. Hänen mukaansa laavulle on tehty tulia esimerkiksi sammalta polttamalla, ja puheena oli jo ollut, että mikäli vaaratilanteet laavulla eivät lopu, laavu olisi paras siirtää muualle.