Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kysely Vihdin valtuustoryhmien puheenjohtajille | Miksi kannatat ely-vetoista joukkoliikennemallia? Miksi et kannata?

Markku Pietilä:

– Ely on nykyisessä muuttuneessa toimintaympäristössä paras. Yhdessä muiden ely-kuntien kanssa muodostamme merkittävän joukon, jolla on tarve liikkua pääkaupunkiseudulle.

Anu Rajajärvi:

– Ely käy välivaiheeksi. Vihdin on pyrittävä aktiivisesti HSL:n jäseneksi. Sitä kautta saamme toimivan ja kattavan palveluverkon sekä yhteisen lipputuotteen. Tämä on myös ekoteko.

Veli-Matti Laitinen:

– Ely-malli saadaan nopeammin käyttöön, se on kustannustehokas, liikennöinnin määrä sama, lipputuote yhteensovitettavissa SL:n kanssa. Onko valtion ja kuntien lisätukea saanut HSL konkurssikypsä?

Mikko Lasanen:

– Ely on malleista käyttökelpoisin palvelu- ja kustannustasoltaan. Duo-lippu mahdollistaa yhteisen lipputuotteen HSL:n kanssa. Junan myötä sitten HSL:ään.

Ida Välimaa:

– Ely-malli on huomattava parannus nykytilanteeseen, mutta HSL on ajankohtainen viimeistään junan tullessa. HSL:ään liittyy etuja yhtenäisestä lipputuotteesta innovatiivisuuteen.

Hanna Nevantausta:

– Ely-malli on parempi kuin ei mitään, mutta olisi pitänyt rohkeasti valita HSL jo nyt. Tulevaisuudessa se on pakollinen, jotta paikallisjunaliikenne onnistuu.

Päivi Åhlgren:

– Ely-ratkaisu on nyt oikea. Sen järjestämät palvelut on toiminnassa jo syksyllä 2023. HSL:n viive olisi liian pitkä sekä kulut ja palvelutaso avoimet ilman uutta selvitystä.