Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläiselle Torsti Lahdelle puolustusministerin myöntämä Sotainvalidien ansioristi

Vihtiläiselle eversti Torsti Lahdelle on puolustusministeri Antti Kaikkonen myöntänyt tasavallan presidentin vahvistaman, Sotainvalidien Veljesliiton esittämän Sotainvalidien ansioristin. Se myönnetään henkilölle tunnustuksena sotainvalidien hyväksi tehdystä, pitkään jatkuneesta ja merkityksellisestä työstä sekä erityisen aktiivisesta toiminnasta.

Tänä vuonna Sotainvalidien ansioristi myönnettiin Sotainvalidien Veljesliiton Uudenmaan piirissä järjestötyöstä ainoastaan yhdelle henkilölle eli Torsti Lahdelle.

Torsti Lahti on toiminut Sotainvalidien veljesliiton Vihdin osaston varapuheenjohtajana vuosina 2004–08 ja puheenjohtajana 2008–20 sotainvalidi ja kunniapuheenjohtaja Olavi Syvälähteen jälkeen osaston lopettamiseen saakka. Torsti Lahti oli ainoa ei-sotainvalidi osaston 72-vuotisen toiminnan aikana.

Torsti Lahti on toiminut veteraani- ja vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä Vihdissä laajemminkin. Hän on ollut aktiivinen useissa Vihdin muistomerkki- ja historiahankkeissa. Hänen puheenjohtajakaudellaan julkaistiin Vihdin osaston 60- ja 70-vuotishistoriat. Hän on ollut myös arvostettu ja asiantunteva juhlapuhuja, esitelmöitsijä ja puheenvuorojen käyttäjä eri tilaisuuksissa. Torsti Lahti oli pitkään Vihdin veteraaniasiain neuvottelukunnan jäsen ja puheenjohtaja.

Sotainvalidien ansioristi luovutettiin Torsti Lahdelle kahvitilaisuudessa, joka pidettiin Vihdin kirkonkylässä Myyrin kamarissa. Tilaisuuteen oli kutsuttu osaston jäseniä, tukijäseniä ja yhteistyötahojen edustajia. Paikalla oli noin 15 henkilöä.

Ansioristin luovutuspuheen piti Sotainvalidien Veljesliiton Uudenmaan piirin hallituksen jäsen, vihtiläinen Hannu Santti. Ansioristin kiinnitti Torsti Lahden rintaan Helsingin ja Uudenmaan piirien toiminnanjohtaja Satu Jelkälä-Blomqvist.