Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläiselle Jeppe Aukiolle mitalisaalis taekwondon liikesarjojen PM-kisoissa

Vihdin Otalammelta kotoisin oleva Jeppe Aukio on voittanut kullan ja kaksi hopeaa viikonloppuna 4.6. käydyssä taekwondon liikesarjojen Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Ruotsin Borlängessä.

Taekwondo Vihti ry:tä edustava Aukio voitti yksilösarjassa oman luokkansa. Näin hän voitti jo kolmannen Pohjoismaiden mestaruutensa yksilösarjassa. Yli 30-vuotiaiden parisarjassa Aukio kisasi hopeamitalin arvoisesti Manse taekwondoa edustavan parinsa Niina Virtalan kanssa. Lisäksi Aukio voitti hopeaa yli 30-vuotiaiden ryhmäsarjassa yhdessä Helsingin taekwondoseuran Kim Rejmanin ja Espoon Hwarang teamin Matti Huuskosen kanssa.

Suomen joukkueella meni kauttaaltaan upeasti Ruotsissa PM-liikesarjakisoissa. Yhteissaalista kertyi 10 kultaa, 7 hopeaa ja 13 pronssia. Suomen joukkue palkittiinkin kisojen parhaan joukkueen pokaalilla.

Seuraavaksi vihtiläisellä Jeppe Aukiolla ovat tähtäimessä poliisien ja palomiesten MM-kisat, jotka järjestetään Rotterdamissa Hollannissa heinäkuun lopussa. Siellä Aukiolla onkin puolustettavanaan kolme kultaa, jotka hän voitti edellisen kerran Kiinan Shengdussa pidetyissä kisoissa vuonna 2019. Sitä ennen on tosin mahdollista kesään sopivasti osallistua myös rantataekwondon SM-kisoihin Salossa heinäkuun alussa.

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, joka muistuttaa karatea, mutta on potkuvoittoisempi. Taekwondon liikesarjoissa liikutaan yksin, pareittain tai ryhmänä ja toteutetaan hyökkäys- ja puolustusliikkeitä kuviteltua vastustajaa vastaan. Liikkeiden oikeellisuuden ja näyttävyyden arvostelevat tuomarit. Liikesarjat ovat teknisesti vaativia. Sarjojen liikkeet ja suunnat kuvastavat jotakin luontoon tai ihmisen ominaisuuksiin liittyvää asiaa. Taekwondossa kilpaillaan myös ottelemalla ja se osa taekwondoa on esimerkiksi olympialaisista tuttu.