Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti ostamassa entisen Lohjan kaupungin uimarannan Myllylammella – Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunta äänesti 9–3

Lohjan kaupungin entinen uimaranta Myllylammen rannalla näyttää siirtyvän Vihdin kunnan omistukseen ja pysyvän uimarantakäytössä.

Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunta päätti äänestyksen jälkeen hyväksyä Vihdin kunnan 21 120 euron tarjouksen rantakiinteistöstä. Vihti jätti ostotarjouksensa 10.5. ja perusteli, että uimarantakiinteistön hankinnalla taattaisiin vihtiläisille ja myös lohjalaisille mahdollisuus uida jatkossakin puhdasvetisessä Iso-Myllylammessa. Vihdin tarjous on tässä vaiheessa ehdollinen, sillä se vaatii vielä kunnanhallituksen hyväksynnän.

Lohjan kaupunki sai toisenkin, 20 000 euron tarjouksen kyseisestä rantakiinteistöstä. Tarjous jätettiin 6.5., ja tarjoaja perusteli ostotoivettaan sillä, että uimaranta ilman valvontaa vetää puoleensa nuorisoa, joka toiminnallaan tuottaa melua, epäsiisteyttä ja turvattomuuden tunnetta.

Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunta kokoontui maanantaina. Elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo esitti, että rantakiinteistö myydään korkeamman tarjouksen tehneelle, Vihdin kunnalle uimarantakäytöön, ja toinen ostotarjous hylätään.

Vastaesityksiä tehtiin kolme. Kirsi Ferin (kesk.) esitti, että lautakunta päättä olla myymättä uimarantaa. Risto Murto (vihr.) esitti, että asia palautetaan valmisteluun "ja siitä pyydetään aluetoimikunnan ja asukasyhdistysten lausuntoja ja jäädään odottamaan järvityöryhmän järviohjelman valmistumista.” Molemmat esitykset raukesivat kannattamattomina.

Karitta Laitinen (Meidän Lohja) teki Kirsi Ferinin kannattamana seuraavan vastaesityksen: ”Lohjan kaupunki ei ole pyytänyt tarjousta, joten nk. tarjoukset hylätään ja uimaranta säilyy Lohjalla.” Lautakunta äänesti, ja luvuin 9–3 esittelijä Puistosalon esitys voitti. Vihdille myymisen kannalla olivat sdp:n Sanna Laaksonen, Marika Heinonen ja Teuvo Sarin, kokoomuksen Päivi Kuitunen, Erkki Huikari ja Klaus Turhanen sekä Janne Moilanen (ps.), Katja Husso (vihr.) ja Tiina Liimatainen (vas.). Tarjousten hylkäämisen kannalla olivat Laitinen, Ferin ja Murto.

Iso-Myllylammen rantakiinteistön kokonaispinta-ala on 5 970 neliömetrin suuruinen: maata on 3 520 ja vesialuetta 2 450 neliötä. sijaitsee Vihdin kunnan puolella Myllylammenpolulla, Vanhan Turuntien puolella lampea. Vihdin kunnan oma uimaranta on Hangon-Hyvinkään tien eli valtatie 25:n puolella.

Valtatie 25:n kehittämissuunnitelmassa on kaksi vaihtoehtoista versiota, joista toinen vaarantaisi Vihdin kunnan ylläpitämän uimaranta-alueen. Kehittämissuunnitelman toteuttamisesta ei ole päätöstä.

Lohjan kaupungin omistaman ranta-alueen hankkimisesta Vihdin kunnalle tehtiin kuntalaisaloite toukokuussa 2021. Aloitteen allekirjoittajia oli 104. Rannalla käy paljon kuntouimareita, joista moni on tuntenut toisensa vuosikausien ajan.