Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin karjalaisilta raha-apua Ukrainan lapsille

Vihdin Karjalaseura lahjoitti 2 000 euroa Unicefille käytettäväksi Ukrainan lasten auttamiseen. Rahat kerättiin myymällä 100 kappaletta ”Tuliko meistä karjalaisista vihtiläisiä” -kirjaa tässä tarkoituksessa, tiedottaa Karjalaseura.

Karjalan evakot ja sotalapset joutuivat pakenemaan kodeistaan venäläisten hyökkäyksen takia, aivan kuten tämän päivän perheet ja lapset Ukrainassa, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Veli Pelkonen.

– Karjalasta muutti sodan jälkeen Vihtiin 2341 evakkoa. Näistä suuri osa oli lapsia. Tuolloinkin Unicef oli antamassa hätäapua, Pelkonen jatkaa.

– Venäläiset ovat taas hyökkäämässä laittomasti ja raukkamaisesti itsenäisen maan ja kansan kimppuun. Keskittymällä pommittamaan siviilikohteita, kuten koteja, päiväkoteja ja sairaaloita. Venäjän hyökkäyssodassa on kuollut jo satoja lapsia.

– Jokainen meistä voi tehdä jotain ukrainalaisten auttamiseksi, me toimimme nyt näin, ja jatkoa seuraa, lupaa puheenjohtaja Pelkonen.

Karjalasta evakuoitiin talvi- ja jatkosodan aikana noin 420 000 ihmistä muualle Suomeen.

Pakolaisuushistoria on koskettanut nyky-Suomessa yli miljoonaa ihmistä, joko henkilökohtaisesti tai vanhempien ja isovanhempien kautta.

Unicef on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Alueelle lähtee muun muassa jatkuvasti rekkakuormittain avustustarvikkeita.

Sotaa Ukrainasta paenneita ihmisiä on jo yli viisi miljoonaa. Puolet heistä on lapsia. Unicef on heidän tukenaan pakomatkan varrella.