Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen Sofia Sankari jälleen harmonikkakisan finaalissa

Maan parhaat harmonikkataiturit kohtaavat suorassa TV-lähetyksessä Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa perjantaina 1. heinäkuuta. Kultaisen Harmonikan voitosta kisaa kuusi finalistia ja lasten Hopeisessa Harmonikassa soittaa seitsemän lahjakasta pikkutaituria.

Lasten Hopeinen Harmonikka -kisassa on mukana myös Sofia Sankari Vihdistä. Hän oli mukana kisassa myös viime vuonna. Silloin kisan voitti porilainen Annabel Heikola.

Hopeisen Harmonikan finaalissa ovat mukana myös Saima Kairimo (Asikkala), Samuel Heikola (Pori), Kevin Niittyviita (Hollola), Joel Koivisto (Kokkola), Maija Liedes (Kokkola) ja Venla Tiimonen (Punkaharju). Hopeisen Harmonikan ikäraja on 11 vuotta.

Kultaisen Harmonikan finaalissa voitosta mittelevät 17-vuotias Marko Haapapuro Kolarista, 21-vuotias Ronja Pehkonen Jyväskylästä, 17-vuotias Saana Kastelli Pyhäjoelta, 15-vuotias Johannes Koivisto Kokkolasta, 15-vuotias Ville Vehkalahti Laviasta ja 18-vuotias Heidi Rintamäki Porista.

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka ovat suosittuja harmonikansoiton kilpailuja, jotka järjestetään Sata-Häme Soi -juhlien ja Suomen Harmonikkaliitto ry:n yhteistyönä. Tämä vuosi 2022 on juhlavuosi molemmille, sillä Sata-Häme Soi täyttää 50 vuotta ja Suomen Harmonikkaliitto ry 70 vuotta.