Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraanien rosvopaistijuhla Espoossa – viime vuonna Vihdin kirkonkylässä

Veteraanien perinteisessä, viihteellisessä rosvopaistijuhlassa Espoossa oli mukana myös vihtiläisiä: vajaat parikymmentä veteraania ja saattajaa. Kaikkiaan juhlaväkeä oli noin 600.

Kaartin Soittokunta veti parvekkeelta komeasti alkutahdit Kalevi Rönnqvistin juontamassa tapahtumassa. Kenttäpiispa siunasi ruoan ja kynttilä sytytettiin poisnukkuneiden muistolle. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä piti puheen ja otettiin alkumalja. Finnairin lentävä henkilökunta tarjoili paistin pöytiin. Eino Grön ja Tuija Saura huolehtivat musiikista, käytävillä otettiin tanssiaskeleitakin. Munkkikahvit ja konjakit nautittiin lopuksi.

Rosvopaistijuhlan ovat vuosikymmenten ajan järjestäneet Finnairin lentävä henkilökunta ja Sotaveteraanien tukiyhdistyksen perinneveljet kumppaneinaan Puolustusvoimat ja kunta sekä muita paikallisia toimijoita.

Vihdin alueellinen rosvopaistijuhla peruuntui koronan takia kahdesti. Rosvopaistijuhla saapui ensi kertaa Vihtiin viime lokakuussa – noin 350 veteraania vaihtoi kuulumisia aterian ja musiikin äärellä kirkonkylässä, koulukeskus Vihkon uudessa liikuntahallissa.