Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VihUA:n Santtu Timperi viides nuorten SM-jokamiesluokassa

Sijoitus parani viidellä pykälällä viime vuodesta.

Vihdin Urheiluautoilijoita edustava karkkilalainen Santtu Timperi, 16, ajoi viidenneksi jokamiesluokan nuorten suomenmestaruuskilpailuissa.

Kisa käytiin Honkajoella, Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa 11.–12.6.

Kilpailut alkoivat lauantaina karsinnoilla: Timperi raivasi tiensä pienten vastoinkäymisten kautta jatkoon, tiedottaa VihUA.

– Autosta hajosi kytkin ensimmäisessä lähdössä, ja ohjaus sekä etujousitus sai hiukan kipeää myös. Huolto korjasi kytkimen ja ohjaus sekä jousitus saatiin kuntoon hienosti. Auto rokkasi muuten hyvin ja lähti hyvin viivasta, ja lauantain seuraavasta lähdöstä tulikin selkeä voitto ja jatkopaikka sunnuntaille varmistui, summasi Timperi.

Sunnuntaina auto toimi hyvin ja ajo maistui.

– Tauolla ennen semifinaaleja vaihdoimme autoon uuden vaihdelaatikon. Semifinaalilähdön voitin ja A-finaalipaikka kuuden parhaan joukossa oli ansaittu. A-finaalissa ehkä myöhästyin lähdössä hiukan ja tästä johtuen jäin joukon hännille. A-finaali oli tasainen ja ohituspaikkoja ei tarjoutunut minulle kuin yksi, jonka käytin hyväkseni ja nousin viimeisellä kierroksella viidenneksi. Sijoitus parani viime vuodesta viidellä pykälällä!

Timperi kiittää huoltoa, perhettä ja yhteistyökumppaneita:

– Ilman teitä ei tämä olisi ollut mahdollista.