Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdissä tapahtuu juhannuksena  – Poimi tästä vinkit Vihdin juhannustapahtumiin

Sään salliessa Vihdin Kirkonkylällä syttyy juhannusaattona perinteinen juhannuskokko.

Kirkonkylän ranta-alueella järjestetään juhannusaattona vuosittain tuhansia ihmisiä houkuttelevat juhannusjuhlat. Tapahtumapaikka on Vihdin kirkonkylän venerannassa, Nietoinkujan järven puoleisessa päässä

Perinteisten juhannusjuhlien järjestelyistä vastaa SuurVihdin Kilta Ry. Juhannustapahtuman vastuuhenkilö Juha Seppäsen mukaan ensimmäiset juhannusjuhlat on pidetty 1994 uudella rantalavalla Vihdin kylätoimikunnan toimesta. Aikaisemmin juhannustansseja oli järjestetty tenniskentällä.

– SuurVihdin Kilta Ry järjestää tapahtuman talkoovoimin, järjestävä väki toimii vapaaehtoisperiaatteella. Meitä vapaaehtoisia on puuhaamassa tätäkin tapahtumaa pitkälti toistakymmentä, kertoo Seppänen.

Vihdin kirkonkylän juhannusjuhla alkaa perjantaina 24.6 klo 18 ja päättyy klo 22.

Järjestävä väki toimii vapaaehtoisperiaatteella

– Alueelle on vapaa pääsy, pysäköintimaksua ei peritä, Seppänen mainitsee.

Tapahtuma alkaa avajaisilla ja lipunnostolla. Lippulaulun esittäjänä toimii Markku Suistola. Juhannusjuhla jatkuu taikuri Timo Tiilikaisen esityksellä. Juhannustanssit kuuluvat olennaisena osana myös Vihdin kirkonkylän juhannukseen ja tanssia voi muusikko Lassi Viljasen tahdittamana.

Lisäksi tapahtumassa on poniratsastusta urheilukentän reunalla, pomppulinna ja erilaisia pelejä. Paikalla on yhteensä kymmenkunta markkinamyyjää ja ruokakojuja. Lisäksi Vihdin VPK järjestää kalustoesittelyä keikkavarauksella.

– Juhannuskokko sytytetään klo 19.30 venerannassa mikäli sää sen sallii, Seppänen toteaa.

Vihdin kirkonkylän juhannuksen lisäksi myös Vihtijärvellä tapahtuu juhannuksena. Vihtijärvellä kisataan perinteiset juhannuskisat lauantaina 25.6. klo 12.30 alkaen. Vihtijärvellä, Nummituvan kentällä järjestettävissä Juhannuspäivän kisoissa on lajeja ja kenttäpelejä jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Kisattavia lajeja ovat erilaiset kenttäpelit, juoksu ja kolmiottelu. Kenttäpeleissä voit kokeilla vaikkapa saappaanheittoa. Kisojen jälkeen juhannuksen vietto jatkuu Nummituvalla Vihtijärven VPK:n järjestämillä karaoketansseilla. Kisojen järjestäjänä toimii Vihtijärven Uhka Ry.

Juhannuksen seutuun järjestetään myös muun muassa rumpurentoutustapahtuma Vihdin Pääkslahdessa. Juhannuksen aatonaattona 23.6. kello 18.30 alkaen järjestettävässä "Rumpurentoutus Suomen suvessa" -tapahtumassa kuunnellaan rentouttavaa rummutusta kauniissa Hiidenveden maisemassa. Maksullisen tapahtuman järjestää Motivate Hyvinvointipalvelut.

Ilmatieteen laitos ennustaa Vihtiin erinomaista juhannussäätä. Alkuviikon ennusteen mukaan torstaille on luvattu Vihtiin noin parikymmentä lämpöastetta. Ennusteen mukaan aurinko hellii juhlijoita ja juhannuksena lämpötila saattaa nousta yli hellelukeman.