Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Katso kuvat: Uhkaava pakkolaskutilanne Nummelan lentokentällä – ei henkilövahinkoja

Nummelan lentokentällä sattui uhkaava pakkolaskuturma tiistaina aamupäivällä. Henkilövahinkoja ei tullut, mutta pienkone kärsi lievähköjä vaurioita – aineksia oli pahempaankin.

Kyseessä oli itse rakennettu Experimental RV7 -kone, jossa pilotti oli yksin.

– Ohjaamon kuomun takalukitus petti ilmassa. Kuomu nousi ilmaan, jolloin ilmanvastus lisääntyi ja koneen ohjattavuus heikkeni, kertoi pilotti turman syystä.

Hän teki pakkolaskun Nummelan lentokentälle, mutta heikon ohjattavuuden takia kone ei päätynyt pääkiitoradan asfaltille vaan maastoon sen viereen.

Ohjaamon kuomun takalukitus petti ilmassa. Kuomu nousi ilmaan, jolloin ilmanvastus lisääntyi ja koneen ohjattavuus heikkeni.

– Laskuteline osui ojaan ja kone päätyi nokalleen. Laskutelineiden lisäksi potkuri vaurioitui, selvitti kokenut pilotti tapahtumapaikalla.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja poliisi tulivat paikalle saatuaan hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta kello 10.25.

Lentokoneen huohotinputkesta oli valunut vähän polttoainetta ämpärin suun laajuiselle alalle maata.

– Poistimme maan, jossa oli polttoainetta, panimme astian alle ja imeytimme. Valuminen loppui kun kone saatiin normaaliin asentoon. Meidän toimemme jäivät aika vähäisiksi, kertoo päivystävä palomestari Veikko Lehtovirta.

Palomiehet vetivät koneen asfaltille.

Komisario Petri Lillvis toteaa, että poliisi tutki tapausta paikan päällä sen verran kuin oli tarvetta.

Millä nimikkeellä poliisi tutki?

– Poliisi ei tässä vaiheessa epäile asiassa rikosta. Tapaus kirjattiin nimikkeellä "muu tutkinta", puhumme sekalaisjutuista, vastaa Lillvis.