Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Toivonen konsertoi Vihdin kirkossa heinäkuun alussa

Monitaiteellinen musiikkifestivaali Pekka Toivonen Piano Week juhlii marraskuussa viisivuotista taivaltaan.

Pianoviiikko lanseerataan Vihdin kirkossa heinäkuussa, torstaina 7.7. kello 19. Konsertti kantaa nimeä ”Kesäyön unelma”. Pekka Toivosen lisäksi musisoimassa on hänen pitkäaikainen aisaparinsa, sellisti Tatu Ahola.

– Soitamme raukean romantillista musiikkia. Loppuillasta lisätään hieman kierroksia performatiivisen kuvataiteen avulla, Toivonen kertoo tiedotteessa.

Vuosittain, jo viidettä kertaa marraskuussa (viikko 46, 7.–11.11.) järjestettävä Pekka Toivonen Piano Week on säveltäjä-pianistikuvataiteilija Pekka Toivosen monitaiteellinen musiikkifestivaali, joka kulkeutuu viikon aikana pääkaupunkiseudun kirkkoihin. Kaiken keskiössä on piano. Jokapäiväisen yllätyksen tuovat esitystaiteelliset ratkaisut ja vierailevat solistit. Milloin lavalla on viheltäjä, milloin kuoro – tai performanssitaiteilija, joskus eläin.

Toivonen tunnetaan monitaiteellisista tempauksistaan, joissa musiikkiin yhdistyy visuaalisuutta ja muuta lavataidetta.

Kesäilta Vihdin kirkonkylällä huipentuu kantaesitykseen ”Elinalle”, joka on teos pianolle ja sellolle.

– Vaikka kyseessä on niin sanottu vakava, akustisesti esitetty taidemusiikki, ydinviestini on alusta asti ollut: Tervetuloa viihtymään, Toivonen kertoo.