Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä lapsena | Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola: ”Lapsuuteni oli turvallista ja mukavaa aikaa”

Minä lapsena -juttusarjassa tutut vihtiläiset muistelevat lapsuuttaan.

Synnyin keskiviikkona 5. elokuuta vuonna 1987 Heinolassa. Lapsuuden perheeseeni kuului äiti, isä ja kaksi vanhempaa isosiskoa. Olin perheen iltatähti.

Kävin koulut lukioon saakka Heinolassa. Alakouluna toimi Jyrängön koulu, josta siirryimme muutaman vuoden opiskeluiden jälkeen sisäilmakorjausten takia Niemelän kouluun ja Niemelän koulusta korjausten takia Tommolan kouluun.

Yläkoulun suoritin Lyseonmäen koulussa ja lukion Kymenkartanon koulussa. Lukion jälkeen siirryin Lahden Hämeen rykmenttiin armeijaan ja sieltä Tampereelle ammattikorkeakoulun kautta yliopistoon.

Lapsena taisin olla aika kiltti, vaikka joskus saatoin tehdä jotain harmittomia kolttosia. Lapsuudensankareihini kuului vahvasti Diego de la Vega ja taisinkin esiintyä useammissa sukujuhlissa nimenomaisesti Zorroksi pukeutuneena.

Muistan myös, että pienestä pitäen tein erilaisia hommia saadakseni hieman taskurahaa. Keräsin paljon pulloja. Kerran perustin Jyväskylän rallien testiajojen ajaksi pellolle maksullisen parkkipaikan. Aloitin mainostenjaon 14-vuotiaana.

En koskaan ollut mikään huippu-urheilija tai taitava urheilussa, mutta pidin hirveästi koulupäivän jälkeisistä jalkapallo-, koripallo- ja pesäpallopeleistä sekä myöhemmin kesäisistä rantalentopalloiluista. Tekemisen kautta sitä aina hieman kehittyi.

Pidin myös paljon videopeleistä, näin jälkikäteen ajatellen ehkä liikaakin, joten Commodore 64 ja Nintendo tulivat lapsena tutuiksi. Heinolassa oli myös lähellä kotia biljardipöydällä varustettu asukastila, jossa tykkäsin käydä kavereiden kanssa pelaamassa.

Uskon, että siskot ja heidän poikaystävänsä vaikuttivat paljon lapsuuden musiikkimakuuni. Oli hienoa päästä nauhoittamaan C-kasetille uusimpia hittejä ja kuunnella niitä ystävien kanssa. Muistan nuoruudestani ainakin varhaisvuosien Kaija Koo vaiheen sekä sitä seuranneen 1990-luvun teknovillityksen.

Vietimme lapsuudessa paljon aikaa vanhempien synnyinkodeissa nykyisen Kouvolan alueella. Siellä pääsi isän opissa harjoittelemaan halkohommia, puiden istutusta tai esimerkiksi perunoiden viljelyä. Joskus pääsi myös kokeilemaan ”massikkaa” tai harvesteria. Joskus mummolaan tuli myös kauppa-auto, jossa oli mukava käydä.

Vaikka Heinolassa tapahtui kaiken näköistä 1990-luvulla niin kaiken kaikkiaan oma lapsuuteni oli turvallista ja mukavaa aikaa.