Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

NuPSin 11-vuotiaat jalkapallotytöt Ålandia-cupin finaalissa: hopeaa

Jalkapalloturnaus Ålandia-cupia on pelattu jo vuodesta 1978 alkaen Maarianhaminassa. Turnaus järjestetään joka vuosi vain yhdelle ikäluokalle. NuPSin 11-vuotiaille tytöille turnaus Ahvenanmaalla 11.–16.6. oli kesän kohokohta – joukkueen lisäksi mukaan lähti kaikilta pelaajilta myös perheenjäseniä kannustamaan.

Alkulohkossa tytöt pelasivat seitsemän ottelua, joista tuli kuusi voittoa (Jomala, Kapy, Valtti, Pohu sininen, Pohu valkoinen ja Kuusysi) ja yksi tasapeli Salpaa vastaan. NuPS teki huikeat 37 maalia ja päästi 0 maalia, tiedottaa joukkue.

Maalivahtipeli toimi moitteettomasti, joskin koko joukkue puolusti myös sen verran hyvin, ettei omalle maalille vaarallisia tilanteita juuri päässytkään syntymään. Maalit jakaantuivat eri pelaajien kesken ja katsomosta raikuvat hei-huudot saivat pelaajat tsemppaamaan mahtavasti.

Jatkopeleissä kaatui Veikkolan Wild sekä PPJ, jonka jälkeen joukkue oli raivannut tiensä kaikkien pelaajien unelmoimaan finaaliin. Finaali pelattiin alkulohkossa tasapeliin päättynyttä Salpaa vastaan. Peli oli tasainen ja molemmilla joukkueilla näkyi jo otteissaan yhdeksän pelin väsymys. Salpa onnistui tekemään maalin viimeisellä minuutilla ja NuPSin kapteenin unelma pokaalin nostosta ilmaan jäi valitettavasti kokematta.

Vaikka pettymys oli suuri, niin hopea Ålandia-cupissa, 42 tehtyä maalia, 2 päästettyä maalia, 8 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio oli huikea suoritus koko joukkueelta. Kaiken lisäksi Mila Sinkman valittiin turnauksen parhaimmaksi pelaajaksi. Ikimuistoisen matkasta teki mahtava joukkue, kannustajat, pelien väliset ohjelmat – uinnit, piknik, korttipelit, kulkue, laivamatkat – ja tietenkin finaaliin pääseminen.