Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesistöpäivässä Vihdin Ojakkalassa viihdyttiin, vaikka vettä tuli taivaaltakin

Perinteistä puutarha- ja vesistöpäivää vietettiin Enäjärven rannalla, Onnelan puutarhalla Ojakkalassa. Vettä tuli taivaaltakin, mutta se ei kesäpäivää haitannut.

– Tapahtuma onnistui mahtavasti! Sateisesta säästä huolimatta ihmiset olivat liikkeellä. Tunnelma koettiin positiiviseksi ja hyvin iloiseksi. Kasvihuoneissa oli hyvä viettää pitempikin hetki opiskellen kasvitietoutta, sillä lähes jokaisen kasvin luota löytyy infokyltti, kertoo tapahtuman projektipäällikkönä toiminut Jari Maarto, Ojakkalan kylätoimikunnan puheenjohtaja.

– Puheensorinaa riitti ja kahvin äärellä vaihdettiin pitkästä aikaa nähtyjen tuttujen kanssa kuulumisia. Vesiensuojelu herätti paljon keskustelua – erityisesti Enäjärven tilanne huolestuttaa.

Puutarha- ja vesistöpäivässä olivat mukana Onnelan puutarha, Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys Lasy, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö -yhdistys Luvy, Hiidenveden Purjehtijat HiiPu sekä talviuintiseura Enäjärven Jäähileet, jolla oli sauna lämpimänä.