Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Heti oli tornista hyppijöitä" – Kauan odotettu uusi hyppytorni saatiin vihdoin Otalammelle

Vanha Otalammen hyppytorni suljettiin viime kesänä turvallisuussyistä.

Vihdin Otalammelle saatiin tällä viikolla vihdoin pitkään odotettu uusi hyppytorni. Hyppytorni asennettiin paikoilleen keskiviikkona.

Hyppytorni jouduttiin sulkemaan viime kesänä, sillä Otalammen hyppytorni ei täyttänyt hyppytorneille määritettyjä turvallisuusvaatimuksia. Luoteis-Uusimaa uutisoi asiasta viime heinäkuussa (20.7.2021).

Kauan odotettu uusi hyppytorni otettiin innokkaasti vastaan. Otalampelainen Satu Mali perheineen viettää kesäisin paljon aikaa Otalammen uimarannalla. Hän oli paikalla myös keskiviikkona, jolloin torni oli vihdoin saatu asennettua.

– Heti oli tornista hyppijöitä ja kun somessa lähti kuvat tornista leviämään, paikalle saapui paljon mopoilevia ja pyöräileviä nuoria illalla rannalle. Uusi hyppytorni asennettiin juuri hyvään aikaan ennen uimakoulujen alkua, kertoo Mali.

Otalammen uimaranta on yksi Vihdin kunnan virallisista uimarannoista. Otalammen rannalla on yhteiskäyttöön tarkoitettu rantasauna.

– Hyppytorni ja Otalammen uimaranta upeine saunoineen houkuttelee väkeä paljon myös muista lähikunnista. On saunalle saatu kansainvälisiäkin kesävierailijoita yhteisvuoroille, mainitsee Mali.

Vihdin kunnan uimarantojen joka kesäisiin kunnostustöihin kuuluu ranta-alueiden järvenpohjien tutkiminen. Vihdin kunta tilaa työn Lohjan Urheilusukeltajilta. Rantavesien tulee olla turvallisia uimareille. Vihdin kunnan hallintopäällikkö Antti Luukkasen mukaan osalle yleisistä uimarannoista tarkistussukellus tehdään vuosittain. Otalammen tarkistussukellus tehdään tällä viikolla.

– Kaksi sukeltajaa tutkii myös hyppytornin viereisen alueen ja selvittää, että alue on turvallinen ja esteetön uimareille, kertoo Luukkanen.

Luukkasen mukaan Otalammen hyppytornin ja laiturinalustan, johon hyppytorni on kiinnitetty, kustannukset olivat yhteensä 44 700 euroa. Lisäksi tänä vuonna on korjattu Pääkslahdessa sijaitsevan Varikkaan uimarannan laiturin vauriot, jotka olivat jäiden aiheuttamat.