Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikojen takaa | Vuosi 1992: Vihdin haja-asutusalueilla käyttöön uudet postinumerot

Luoteis-Uusimaa täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Tässä juttusarjassa kurkistetaan lehden vanhoihin numeroihin.

Luoteis-Uusimaan 13.9.1992 ilmestynyt numero uutisoi, että Vihti toivoo Lohjan kanssa laajaa yhteistyötä lääkäripäivystyksiin.

Vihdin kunnanhallitus oli antanut asiasta lausunnon Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntainliittosuunnitelmaan. Lausunnossa mainittiin, että harkita kannattaa paitsi terveyskeskusten myös aluesairaaloiden välistä päivystysyhteistyötä. ”Jos lohjalaiset eivät voi tulla öisin ja viikonloppuisin Vihtiin niin menkööt vihtiläiset sitten Lohjalle. Paikasta ei saa tehdä kynnyskysymystä”, edellytti lausunnon laatinut terveystoimen talousjohtaja Olavi Seppä lehden haastattelussa.

Jos lohjalaiset eivät voi tulla öisin Vihtiin niin menkööt vihtiläiset sitten Lohjalle.

Samainen lehti kertoi tuoreesta vammaispalvelukartoituksesta, jossa oli selvitetty vihtiläisten vammaisten toiveita ja tarpeita. Siinä kävi ilmi, että liikkuminen on Vihdin vammaisten suurin pulma. Monille vammaisille ainoa keino päästä liikkumaan on invataksi, muistutti lehdessä vihtiläinen Tauno Öhman, joka oli yksi kartoituskyselyyn vastanneista.

Luoteis-Uusimaa kertoi myös pikku-uutisessaan, että Nummelassa aloittaa alle kouluikäisille lapsille suunnattu englanninkielen kerho. Idea oli lähtenyt lehtori Vuokko Sivurannalta, joka totesi lehden haastattelussa haaveilleensa kerhon käynnistämisestä jo pitkään.

Lehti uutisoi myös, että Vihdin haja-asutusalueilla otetaan käyttöön uudet postinumerot. Samalla noin 4000 vihtiläisen osoite muuttuu. Asukkaan kannalta suurin muutos oli uutisen mukaan muuttuva osoitenumero. Osoitenumerosta näkee, kuinka kaukana risteyksestä rakennus sijaitsee.

Syksyllä 1992 sokerijuurikkaan sadon ennakoitiin jäävän edellisvuotta pienemmäksi. Luoteis-Uusimaan haastattelemien vihtiläisten viljelijöiden mukaan hintataso ei voisi laskea nykyisestä tai viljely käy kannattamattomaksi.

Luoteis-Uusimaan samainen numero kertoi, että Nummelan urheilukentän joustopinnoite on käytössä kulunut ja se on uusittava. Liikuntalautakunta esittääkin seuraavan vuoden talousarvioon 200 000 markkaa kentän pinnoitustöihin.

Aikojen takaa -juttusarjassa kurkistetaan Luoteis-Uusimaan vanhoihin numeroihin. Palstan koosti: Aija Pirinen.