Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi vihtiläisyritys | "Kun hyvä liiketila vapautui Nummelasta, toteutin ajatukseni omasta lakitoimistosta"

Ninni Niemelän yrityksen nimessä ja logossa yhdistyvät laki ja kotikunnan harju.

– Lakitoimistoyrittäjänä pääsee työskentelemään hyvin perinteisten juridisten asioiden parissa ja olemaan ihmisille avuksi, sanoo nummelalainen varatuomari Ninni Niemelä, 32, Lakiharju Oy:n tuore yrittäjä.

Hän on kotoisin Nummelasta, ja voisi sanoa, että ympyrä on sulkeutunut.

– Olen nuoresta lähtien ollut erittäin kiinnostunut lakialan tehtävistä ja lainsäädännöstä. Hakeuduin yläasteikäisenä tet-harjoitteluun asianajotoimisto Niinimäki & Enroosille Linjaportin kakkoskerrokseen. Nyt oma toimistoni sijaitsee tässä naapurissa, Linjaportin ykköskerroksessa.

Turussa oikeustiedettä opiskellut Niemelä muutti jo parin opintovuoden jälkeen takaisin Nummelaan.

– Olen tehnyt lakialalla töitä sekä Helsingin että Lohjan alueella opintoajoistani lähtien. Työskenteleminen eri tehtävissä on opettanut minulle lisää lainsäädännöstä ja sen käyttämisestä, mutta yhtä paljon myös itsestäni: siitä minkä tyyppiset tehtävät koen tärkeiksi. Oman ammatti-identiteetin kasvaminen on vahvistanut minulle sitä, että haluan työskennellä lakimiesyrittäjänä lakitoimistossa.

Niemelä valittiin viime syksynä Lohjan kaupungin hallintolakimiehen virkaan. Tehtävät olivat kiinnostavia, mutta sitten Nummelasta vapautui hyvä liiketila, entinen Vihdin teatterin toimisto.

– En jäänyt aikailemaan, vaan tartuin tilaisuuteen ja perustin oman toimiston. Paljon on oppimista, mutta tunnen tehneeni oikean ratkaisun.

Nummelaan Niemelä halusi perustaa yrityksensä, koska tuntee alueen. Lakialan töiden myötä koko Länsi-Uusimaa on tullut tutuksi.

– Nummelassa on aina ollut minulle kaikkea mitä perusarkeeni tarvitsen. Toki toivoisin, että Nummelan keskustaan saataisiin lisää hyviä ja kohtuuhintaisia liikehuoneistoksi sopivia vuokrakohteita.

Niemelän (o.s. Miettinen) aviomieskin on kotoisin Vihdistä, ja perheessä on kaksi alle kouluikäistä lasta.

– Nummela ja koko Vihti ovat erinomaisia asuinpaikkoja lapsiperheille. Täällä on luontoa, hyvät harrastusmahdollisuudet ja peruspalvelut. Pääkaupunkiseudun läheisyys mahdollistaa lisää työpaikkoja. Lisäksi viimeaikaiset Vihti-uutiset ovat olleet iloisia: Microsoftin datakeskus ja Tunnin juna -hanke.