Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirkonkylän liikuntapuisto: | "Äärettömän huono esimerkki liikunta-alueen toteuttamisesta", sanoo elinvoimalautakunnan varapuheenjohtaja

Kirkonkylän liikuntapuiston parkouralue ei valmistunutkaan kesäksi. Ulkokuntoilupistekin on kesken.

Kirkonkylän liikuntapuiston parkouralueen piti valmistua kesäkuussa – niin Vihdin kunta lupaili toukokuussa. Naapuriin, tenniskenttien päätyyn tuleva ulkokuntoilupiste on sekin kesken.

– Ymmärrän hyvin kuntalaisten tuskastumisen. Olen itsekin tuskastunut ja muutaman kerran suutahtanutkin, sanoo Vihdin kunnan elinvoimalautakunnan varapuheenjohtaja, kirkonkyläläinen Pasi Saario (kesk.).

– Kirkonkylän liikunta-alueen kehittäminen on ollut surullisten sattumusten sarja. Jo pari vuotta on hukattu: välillä tapahtuu jotain, välillä ei yhtään mitään.

Saario ei säästele sanojaan:

Risuja valmistelevaan portaaseen.

Pasi Saario

– Kunnantalolle terveiset ja risuja valmistelevaan portaaseen: kirkonkylän liikuntapuisto on äärettömän huono esimerkki liikuntapaikkakokonaisuuden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Perusteluja tälle varmasti on, mutta tuntuu, että ei ole ollut kunnon tahtoa saada hanketta maaliin. Päättäjistä se ei ole ollut kiinni.

Saarion mukaan luottamushenkilöidenkin on ollut vaikea saada tietoa kirkonkylän liikuntapuiston etenemisestä. Myös kirkonkylän yhdistykset ja toimijat ovat yrittäneet potkia hanketta eteenpäin.

– Olisin toivonut parempaa tiedotusta kunnan suunnalta, Saario sanoo.

Liikuntapuisto tulee koulukeskus Vihkon, uuden liikuntahallin ja Pappilanpellon koulun väliselle alueelle, nykyisen urheilukentän naapuriin. Liikuntapuiston rakentamisen viivästyminen alkoi jo siitä, että alkuvaiheen suunnitelmat osoittautuivat osin jopa virheellisiksi. Ensimmäisenä meni uusiksi alimitoitettu kuivatussuunnitelma. Kuivatus tehtiin vuoden 2020 kesällä ja syksyllä. Päätetty toteutusjärjestys on seuraava: palloilukenttä, jääkiekkokaukalo, parkouralue, skeittialue ja tenniskentän korjaus.

– Ei sinne meinattu saada luistelukenttääkään viime talvena. Onhan se ollut vuosisatamarkkinoille hyvä parkkipaikka, naurahtaa Saario.

– Uskon kuitenkin, että paljon tulee vielä tapahtumaan tämän vuoden aikana. Valoa on tunnelin päässä, mutta en voi panna päätäni pantiksi, että lapsia nähdään alueella pelaamassa jo syksyllä.

Valtuusto myönsi palloilukentän jäädytyksen lisäputkistolle elinvoimalautakunnan esittämän määrärahan. Elinvoimalautakunta päätti kentän tekonurmen hankinnasta, joka on kilpailutettu: tarjouksia tuli yksi. Tekonurmen kokonaishinta on noin 350 000 euroa – tai 260 000 euroa, mikäli tekonurmen alle ajateltua lisäjoustokerrointa ei tehdä. Asennus on tarkoitus tehdä loppukesällä tai alkusyksyllä.

Päivitetyn puistosuunnitelman kustannusarvio on noin 3,37 miljoonaa euroa – summa tarkentuu toteutussuunnittelun aikana. Kustannusarviossa eivät ole mukana alueelle jo toteutetut rakenteet.

– Liik:untapuiston rakentaminen etenee käytettävissä olevien määrärahojen sekä kaavoitus- ja teknisen lautakunnan vuonna 2020 asettaman toteutusjärjestyksen reunaehtojen mukaisesti, totesi tekninen johtaja Matti Kokkinen kunnan kesäkuisessa tiedotteessa.