Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihti Race -seikkailutapahtuma täytti pyöreitä vuosia – juhlakisassa mukana 29 joukkuetta

Kymmenes Vihti Race -seikkailutapahtuma kisattiin hyvissä tunnelmissa helteisessä säässä.

Seikkailutapahtuma Vihti Racen lähtöviivalta starttasi tänä vuonna 29 joukkuetta. Vihti Race kisattiin menneenä viikonloppuna Vihdissä ja lähialueilla jo kymmenennen kerran. Kilpailu käytiin kahdessa eri sarjassa kolmen hengen joukkueissa: vaativampaan seikkailusarjaan osallistui 17 joukkuetta ja hieman kevyempään retkisarjaan 12 joukkuetta. Maaliin saapui 26 joukkuetta, sillä kolme joukkuetta keskeytti kilpailun.

Seikkailusarjan voiton vei sekajoukkueena kisannut Mountain Guide Finland. Retkisarjassa ykköspaikan vei Juhanit. Kilpailun paras naisjoukkue oli Pasin Enkelit ja paras miesjoukkue Onelake. Seikkailunjohtaja, Vihdin liikuntapalvelujen liikuntakoordinaattori Meri Viljanen kertoo, että helteisessä säässä käyty tapahtuma sujui oikein hyvin.

– Vaikka ilma oli aika kuuma, joukkueet jaksoivat tosi hyvin mennä loppuun asti, pinnistellä, tsempata ja hymyillä.

Kilpailu käytiin lauantai-aamupäivästä sunnuntai-aamupäivään kolmessa eri jaksossa. Joukkueiden tehtävänä on löytää vihjeiden ja karttojen avulla rasteille, missä he suorittavat erilaisia tehtäviä.

Ensimmäisessä jaksossa kilpailijat liikkuivat jalan Nummelassa ja pääsivät muun muassa suorittamaan survivor-radan, valokuvasuunnistamaan sekä rakentamaan hyönteishotelleja Kokkokalliolla.

Toisessa jaksossa liikuttiin Karkkila-Vihtijärvi-akselilla ja kilpailijoilla oli ratkottavanaan muun muassa jokamiehen oikeudet -peli, vesitehtäviä ja maakuntakivilajien tunnistamista.

Kolmas jakso käytiin Vihtijärvi-Herrakunta-Ojakkala-Nummela -tienoilla ja suoritettavana oli niin syö ja etsi -rasti, tandemsuksihiihtoa kuin heinän niittämistä.

Vihti Race on Vihdin kunnan järjestämä, Amazing Race -sarjasta innoituksensa saanut seikkailutapahtuma. Tapahtuman toteutuksessa avusti 42 yhteistyökumppania.