Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläinen Aada Isometsä: ”Olen kiitollinen, että asun turvallisessa maassa”

Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan stipendin saanut kevään ylioppilas Aada Isometsä aikoo pitää välivuoden.

Vihtiläinen Aada Isometsä nauttii kesästä ja ansaitusta lomasta. Takana on kolmen vuoden uurastus lukiossa. Isometsä on yksi Vihdin lukion tämän kevään uusista ylioppilaista.

Tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole Isometsän mukaan vielä lukkoon lyötyjä.

– Lomailen nyt kesän, minkä jälkeen aion pitää välivuoden. Tarkoitus olisi välivuoden aikana tehdä töitä sekä levähtää hieman lukion jälkeen. Koen myös tarvitsevani hieman lisäaikaa päätöksen tekemiselle siitä, mitä tahdon opiskella, Isometsä kertoo.

Harrastuksenaan Isometsä pelaa salibandya Nurmijärvellä SB-Pron liiganaisten joukkueessa. Urheilun lisäksi Isometsä mainitsee käyttävänsä aikaa kirjojen lukemiseen.

– Pidän niin lukemisesta kuin kirjoittamisesta. Lukeminen näkyy arjessani melko paljon, sillä tykkään lukea aina kun ehdin. Kirjoittaminen näkyy ehkä hieman vähemmän, mutta satunnaisesti harrastan myös sitä, Isometsä kertaa.

Isometsä kertoo lukevansa teoksia laidasta laitaan.

– Eniten kulutan luultavasti kaunokirjallisuutta, mutta luen myös tietokirjallisuutta. En oikeastaan käytä lukemisessa nykytekniikkaa, sillä pidän eniten fyysisten kirjojen lukemisesta, toteaa Isometsä.

Kirjallisuudesta puhuttaessa Isometsä kertoo ihailevansa lempikirjailijaansa Tommi Kinnusta. Isometsä tutustui hänen teoksiinsa yläkoulussa ja ne tekivät häneen suuren vaikutuksen. Isometsän mukaan Kinnusella on kyky puhua vaikeista asioista ymmärrettävästi, mutta samalla kirjoittaa kaunista tekstiä.

Isometsä on itsekin kunnostautunut kirjoittamisessa ja äidinkielessä. Hän sai tänä keväänä ylioppilaskirjoitusten jälkeen Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan 100 euron stipendin äidinkielessä menestymisestä.

– Oli suuria kunnia saada tämä stipendi. Valmistuminen itsessään on mahtava palkinto tehdystä työstä, mutta tällainen lisämuistaminen tuntui hienolta.

Vallitseva maailmantilanne liittyen Ukrainan sotaan on saanut varmasti monet suomalaiset nuoret miettimään omaa tulevaisuuttaan. Isometsän mukaan tilanne järkyttää, mutta samalla hän on onnellinen asuessaan Suomessa.

– Vallitseva maailmantilanne on mielestäni hyvin surullinen ja tuntuu joskus jopa hieman epätodelliselta. Oli hyvin outo tilanne herätä aamulla ja kuulla sodan syttyneen Ukrainaan. Toivon vain pian herääväni sellaiseen aamuun, että sota olisi ohi. Mielestäni vuoden 2022 Suomessa monet asiat ovat todella hyvin ja olen kiitollinen siitä, että asun turvallisessa maassa, jossa koulutus ja terveydenhuolto ovat näin korkealla tasolla, Isometsä arvioi.

Jos maailmassa voisi muuttaa yhden asian, niin Isometsän mukaan se liittyisi ehdottomasti kansainväliseen rauhaan.

– Tämän hetken maailmassa tuntuu siltä, että on hyvin paljon asioita, joita haluaisi muuttaa. Mielestäni tärkein seikka kuitenkin olisi saavuttaa maailmanrauha ja kestävämpi kansainvälinen yhteisymmärrys. Maailma jossa vallitsisi rauha ja tahto toimia yhdessä uhkaavia tekijöitä vastaan, on mielestäni ensiarvoisen tärkeä työkalu, jolla voitaisiin taistella ilmastonmuutosta, eriarvoisuutta, nälänhätää sekä monia muita maailman epäkohtia vastaan.

Aada Isometsästä huokuu ihana nuoren naisen positiivisuus ja päättäväisyys. Vapaa-ajallaan hän viettää paljon aikaa ystäviensä kanssa. Kysyttäessä miten ystävät häntä kuvailisivat, Isometsän kasvoille leviää hymy.

– Tätähän piti sitten kysyä ihan ystäviltä. Vastauksena minua kuvailtiin aidoksi, fiksuksi ja luotettavaksi. Minulla on myös melko vahvat mielipiteet ihan kaikesta, joskus jopa liiallisuuksiin asti, Isometsä naurahtaa.

Tulevaisuudesta keskusteltaessa Isometsä suuntaa ajatukset opiskeluun ja työhön.

– Omalta tulevaisuudeltani odotan tietysti opiskelua, minne ikinä päädynkin opiskelemaan. Haluaisin myös nähdä maailmaa ja kenties viettää hieman aikaa opiskellen ulkomailla. Olisi myös hienoa pystyä tekemään jonkinlaista vapaaehtoistyötä, ja auttaa muita ihmisiä omalla työllään, toteaa Isometsä.