Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mustikat ovat kypsyneet Vihdissä – Näin kertoo ainakin mustikkaan.fi -sivusto

Mustikat ovat kypsyneet Vihdissä muutamia päiviä sitten, kertoo mustikkaan.fi -sivusto. Mustikkaan? -sovellus tarjoaa käyttäjän sijaintitiedon tai annetun paikkakunnan perusteella mustikan kypsymisennusteen. Marjojen kypsymisen ennustavien sovellusten laskennan taustalla on prediktiivistä analytiikkaa hyödyntävä lämpösummamalli.

Raili Kotamäki Vihdin Martoista kertoo ettei hänellä vielä ole juuri tietoa vihtiläismustikoiden kypsymisestä.

– Ne kukkivat hyvin. Silloin oli vielä viileää ja sen jälkeen sateista. Oliko pölyttäjiä tarpeeksi? Jonkin verran on Nummelanharjulla näkynyt raakileita.

– Vihdin metsiin jää todella paljon mustikoita. Kaksi vuotta sitten, kun oli todella runsas sato, kävin poimimassa Vihdin kirkonkylässä entisiltä apajilta ja näin vain yhden toisen poimijan. Marjoja oli valtavasti. Keräsin kaikkiaan noin 12 litraa. Kävin siellä monta kertaa. Poimin käsin eli tuon kotiin vain puhtaat marjat. Vihdissä asuvista ulkomaalaisista osa kerää mustikoita myyntiin. Silti niitä riittäisi jokaiselle, Kotamäki sanoo.