Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hierspiirtämällä tehtyjä piirroksia tulossa Galleria Pictoriin

Galleria Pictor esittelee loppukesällä Ilari Kähösen taidetta. Näyttelyssä on osia hierspiirtämisellä syntyneistä Korona- ja Ukraina -piirrossarjoista vuosilta 2020- 2022. Sarjat ovat osa taiteilijan vuonna 2013 aloittamasta NED / Never Ending Drawing / Päättymätön piirtäminen -projektia.

Hierspiirrosmenetelmä on Kähösen itse kehittämä piirustustekniikka. Välineinä hänellä on kuulakärkikynä, kuivapastelliliidut ja paperilehtiö.

Kähönen piirtää ja hiertää kuvan lehtiön päällimmäiselle arkille. Kuva ja viivan painallusjälki jäljentyy useana kappaleena kuivapastelliliidun avulla lehtiön alemmille arkeille. Kähönen kuvailee hierspiirrostekniikalla olevan sukulaissuhde japanilaiseen puupiirrostraditioon.

Näyttelyssä on mukana Aallot-teos, joka on yhteisöllisenä taideprojektina syntynyt kokonaisuus. Yhteisötaideteoksessa yli 70-vuotiaat ihmiset kertoivat, kuinka he kokivat korona-ajan eristyksen. Kähönen on toteuttanut teoksen visuaalisen ratkaisun. Teoksen tilaajana oli Vesa-Petteri Asikaisen johtama PerformanceSirkusyhdistys ry. Toteutuksessa oli mukana myös taidemaalari ja puuseppä Anssi Törrönen.

Näyttelykokonaisuuteen kuuluu myös lauantaina 13. elokuuta klo 11 järjestettävä työpaja. Lisäksi taiteilija kertoo galleriassa 18. elokuuta klo 14 näyttelystään. Näyttelyn kuluessa Kähösen teoksia on nähtävänä myös Vihdin kirkonkylässä sijaitsevassa Minkart-ikkunagalleriassa.

Ilari Kähönen on opiskellut Kuvataideakatemissa ja Vapaassa taidekoulussa. Hän on koulutukseltaan kuvataiteenmaisteri, KuM ja taidemaalari. Näyttely on Kähösen 60-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Taike.

Galleria Pictorin aukioloajat muuttuvat heinäkuun lopusta alkaen: 28.7.2022 lähtien Galleria Pictor on auki torstaina ja perjantaina 12–16 ja lauantaisin 10–15. Lauantaisin galleria avautuu siis uusien aukioloaikojen myötä entistä aiemmin.

Uutta on myös se, että torstaiaamut klo 9–12 on varattu ryhmille. Esimerkiksi koululuokat voivat varata oman galleriakäynnin torstaiaamuiksi. Varaus tehdään sähköpostilla osoitteeseen galleriapictor(at)vihti.fi.

Ilari Kähösen Tulevat aallot ja menevät -näyttely 23.7. - 20.8. Galleria Pictorissa (Karhumäenpolku 5, Nummela). Avajaiset ovat 23.7. klo 14. Taiteilija on läsnä avajaisissa.