Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Omakotiyhdistys: Kesäistä kirpputoritoimintaa Vihreän huvilan tontille Nummelaan

Vihdin Omakotiyhdistys sai kunnalta piha-alueen käyttöoikeuden täksi kesäksi.

Vihdin Omakotiyhdistys virittelee kirpputoritoimintaa niin sanotun Vihreän huvilan tontille Nummelan torin laidalle. Vihdin kunta on myöntänyt yhdistykselle käyttöoikeuden Vihreän huvilan piha-alueeseen kesäkaudeksi 2022 – käyttöoikeuden korvauksena on alueen hoitovelvoite.

– Pikku hiljaa laitetaan pihaa kuntoon. Tarkoitus on vielä tänä kesänä käynnistää kirpputoritoiminta keskiviikkoisin ja lauantaisin eli toripäivinä, kertoo Vihdin Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Veikko Hallikainen.

Hankkeen työnimi on Vihdin Omakotitori.

– Tavoitteena on elävöittää Nummelan torialuetta ja ympäristön liikealuetta kirpputoritoiminnalla. Haemme siihen myös yhteistyökumppaneita. Koko rahalla, jonka paikkavuokrista saamme, tuemme yleishyödyllistä toimintaa: kylien tapahtumia ja kyläseurojen toimintaa.

Vuosi sitten Vihdin kunnanhallitus päätti varata alueen A-Kruunu Oy:lle puurakenteisen asuinkerrostalon suunnittelua varten 31.12.2022 saakka. Omakotiyhdistyksen saama käyttöoikeus ei vaikuta tähän suunnitteluvaraukseen.

Kunta on aiemmin vuokrannut kalaliike Aspille noin 18 neliön alueen myyntivaunun säilyttämiseen – Omakotiyhdistyksen käyttöoikeus ei kohdistu tähän osaan kiinteistöä.

Vihdin Omakotiyhdistys huolehtii alueen siisteydestä ja nurmikon leikkuusta. Sillä on oikeus poistaa alueelta pensaita ja puita harkintansa mukaan omalla kustannuksellaan ja riskillään.

– Olen jo muutaman kerran leikannut ruohon ja tasoittanut maata; kuumat kelit ovat hidastaneet työtä. Mahtava juhannusruusukin tontilta löytyi, mainitsee Hallikainen.