Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikojen takaa | Vuosi 1980: Seurakunta osti nuorisopoliisille Purkka-elokuvan

Vihdin paikallisalehti Luoteis-Uusimaa täyttää syksyllä 70 vuotta. Tässä juttusarjassa kurkistetaan lehden vanhoihin numeroihin.

Luoteis-Uusimaan 3.4.1980 ilmestyneessä numerossa uutisoitiin, että 29 vihtiläistä on saanut valtion omakotilainaa rakennukselleen. Vihdin 2,8 miljoonan markan lainakiintiö osoittautui riittämättömäksi. Kunnasta lähteneen listan häntäpäässä olleet 9 hakemusta jäivät käsittelemättä kiintiön loppumisen takia. Kaikkiaan lainahakemuksia tehtiin Vihdistä 59.

Linna oli todennut elokuvan olevan paras mahdollinen tuki hänen opetukselleen.

Samainen lehti kertoi, että kunnanhallitus on lukkiutunut Hiidenrannan liikennepulmissa. Hiidenrannan liikenteellinen kytkeminen Nummelan keskustaan, kysymys ajoneuvoliikenteestä harjun yli, tuodaan kunnanvaltuuston käsittelyyn periaatepäätöstä varten. Kunnanhallituksessa kannat ovat lukkiutuneet ja asian käsittely oli jäänyt maanantaina pöydälle.

Lehti kertoi, että noin viiteentoista kunnan rakennukseen tehdään yläpohjan korjaus vuoteen 1983 mennessä. Yhteensä lämpötaloudellisia korjaustöitä on katsottu kannattavaksi tehdä 1980-luvun aikana kaikkiaan 2,3 miljoonalla markalla, lehti kertoi uutisessaan.

Samaisessa lehdessä oli uutinen otsikolla "Seurakunta ostaa elokuvan poliisille". Uutinen kertoi, että Vihdin seurakunta ostaa nuorisopoliisi Harri Linnalle filmin nimeltä Purkka. Elokuva on tarkoitettu tukemaan Linnan työtä nuorten parissa tehtävässä laillisuuskasvatuksessa. Linna oli todennut elokuvan olevan paras mahdollinen tuki hänen opetukselleen, vaikka filmi ei ihan tuore ollutkaan.

Lehti kertoi myös, että Niuhalan ala-aste jatkaa paperin ja lumpun keräystä kuvanauhoituslaittteisin tarvittavien varojen hankkimiseksi. Edellisvuotinen keräys oli tuottanut neljä autokuormallista jätepaperia ja yhden lumppua ja kertyneillä varoilla saatiin hankittua väritelevisio sekä alkurahat kuvanauhuriin. Nyt pitäisi saada kokoon vielä 1200 markkaa.

Aikojen takaa -palstalla kurkistetaan vanhoihin Luoteis-Uusimaan numeroihin. Tekstin koosti Aija Pirinen.