Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiin on perustettu oma elokuvakerho: kaikki elokuvista kiinnostuneet tervetulleita – "Kerhon tarkoituksena on edistää elokuvataiteen harrastusta"

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää elokuvataiteen harrastusta.

Vihtiläiset elokuvaharrastajat ovat kesäkuussa perustaneet Vihdin elokuvakerho Pahantorjuja ry:n. Vihdin kameraseuran puheenjohtaja Mikko Meriluoto on yksi perustajajäsenistä ja kerhon puheenjohtaja. Meriluodon mukaan kerho perustettiin Vihtiin tulevien Pahantorjuja elokuvafestivaalien taustaorganisaatioksi.

– Samalla mietittiin mitä muuta yhdistys voi tehdä elokuvafestivaalien lisäksi ja kerhon tarkoituksena onkin edistää elokuvataiteen harrastusta. Tällä tavoin saamme kerättyä kaikki elokuvafriikit yhteen, Meriluoto kertoo.

Vihdin elokuvakerhoon ovat tervetulleita kaikki elokuvista kiinnostuneet ikään katsomatta. Yhdistykseen voi liittyä varsinaiseksi jäseneksi tai kannatusjäseneksi. Meriluodon mukaan on ihme, ettei Vihdissä ei ole aikaisemmin ollut vastaavanlaista yhdistystä.

Vihdissä on paljon elokuva-alan osaamista.

– Vihti on kuitenkin elokuvapitäjä ja täällä on kuvattu paljon tv-sarjoja ja elokuvia, joista viimeisimpänä Iloisia aikoja mielensäpahoittaja. Vihdissä kuitenkin on paljon elokuva-alan osaamista ja ympäristöä, toteaa Meriluoto.

Elokuvakerhon perustamiskokoukseen osallistui yhdeksän henkilöä.

Erja Väyrynen on yksi perustajajäsenistä. Erjan haluan mainita siksi, että hän toimi primusmoottorina Vihdin elokuvafestivaalien suhteen ja kasasi kaikki asiasta kiinnostuneet ihmiset yhteen, kertoo Meriluoto.

Kerhon sääntöjen mukaan yhdistys voi järjestää kursseja, harjoitus- ja opetustilaisuuksia sekä muuta vastaavaa toimintaa. Lisäksi säännöissä mainitaan kerhoiltojen, elokuvaesitysten ja -festivaalien järjestämismahdollisuudesta. Meriluodon mukaan kerhon tarkat suunnitelmat ovat vielä auki.

– Yhdistys on vielä sen verran tuore, ettei vielä ole tarkkaan päätetty mitä kaikkea tullaan tekemään. Ensimmäisenä listalla tulee kuitenkin olemaan ihan perinteiset elokuvaillat, jossa katsellaan elokuvia yhdessä.

Meriluodon mukaan elokuvakerhot ovat katoavaa kansanperinnettä, sillä koko Suomessa vastaavanlaisia kerhoja on vain noin parisenkymmentä. Elokuvakerhojen loistokautena kerhoja oli jopa parisensataa. Elokuvakerhojen toimintaan liittyvät olennaisena osana tietysti elokuvateatterit.

– Vihdin Kino on yksi Suomen vanhimmista vielä toiminnassa olevista elokuvateattereista ja tulemme hyödyntämään sitä toiminnassamme. Toiminta tavallaan rakentuu Vihdin elokuvateatterin ympärille, Meriluoto mainitsee.