Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohta kajahtaa! Hiidenkirnu Festivalin valmistelut vauhdissa Nummelan pesäpallostadionilla – Ensi vuodelle suunnitteilla myös ikärajaton konsertti

Uusi Hiidenkirnu Festival tuo viikonloppuna säpinää Nummelaan.

Hiidenkirnu Festival tuo tulevana viikonloppuna Nummelaan uudenlaista säpinää. Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali valtaa Hiidenkirnun pesäpallostadionin 15.–16. heinäkuuta.

Reilua viikkoa ennen h-hetkeä stadionilla tehtiin viime hetken tarkastuksia ja kartoituksia alueen eri toimintojen tarkasta sijoittelusta, logistiikasta ja sähkötarpeista. Festivaalialueen rakentaminen aloitetaan tänään keskiviikkona ja valmista tulee napakasti muutamassa päivässä niin, että alue on valmiina ottamaan vastaan ensimmäisen päivän festarikansan porttien auetessa perjantaina kello 16.

Tapahtumatuottaja Henri Mäentaka United Festivalsilta kertoo, että alue rakennetaan noin 50 henkilön voimin. Rakennusryhmään kuuluu myös paikallisia työntekijöitä. Pesäpallostadionin verkkoaidat peitetään ja alueelle nousee 24 x 10 metrinen lava, katettu vip-alue sekä ruoka- ja juomatiskit.

– Lisäksi löytyy vesipiste. Vihdin Vesi on luvannut toimittaa tyhjiä pulloja, joita voi käydä täyttämässä pisteellä, kertoo Mäentaka.

Tuore festivaali on herättänyt järjestäjien mukaan mukavasti kiinnostusta. Molemmille festivaalipäiville odotetaan noin 3 000 kävijää. Mäentaka kertoo, että ennakkoon ostettujen lippujen perusteella lauantai on päivistä perjantaita suositumpi. Esimerkiksi lauantain VIP-illallinen myytiin loppuun ennakkoon.

Mukavaa, kun saa tehdä ihmisille viihdettä.

Henri Mäentaka

– Lippujen osto on siirtynyt aika paljon viime hetkeen, arvioi Mäentaka.

Jos mielii festareille mutta lippuja ei tullut hankituksi ennakkoon, Hiidenkirnu Festivalin lippuja voi ostaa netin lisäksi festivaalipäivinä perinteiseen tapaan myös alueen ovelta.

– Toivottavasti kelit suosii ja ihmisillä on hyvä festarimieli!

Juuri ennen festareiden alkua tunnelma järjestäjien keskuudessa on odottava.

– Mukavaa, kun saa tehdä ihmisille viihdettä, varsinkin täällä missä ei ole tällaista tapahtumaa ennen ollut. Kunta on ottanut meidät hyvin vastaan ja toivomme, että tästä tulee monivuotinen tapahtuma, sanoo Mäentaka.

Vaikka musiikkifestivaali järjestetään Vihdissä nyt ensimmäistä kertaa, ovat järjestelyt menneet sujuvasti eikä stressi ole päässyt yllättämään.

– Tosi hyvin on mennyt. Meillä on vankka kokemus tapahtumanjärjestämisestä. Tänä kesänä organisaatiomme järjestää seitsemät festarit, toteaa Mäentaka.

Hiidenkirnu Festivalilla yleisöä viihdyttävät perjantaina muun muassa Reino Nordin, Blind Channel ja Sanni sekä lauantaina Teflon Brothers, Eppu Normaali ja JVG.

Koska koko festivaalialue on anniskelualuetta, tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, mikä harmittanee etenkin paikallisia nuoria Blind Channel -faneja. Mäentaka kertoo, että tulevia vuosia ajatellen suunnitelmissa on tarjota musiikkia myös nuorille kuulijoille.

– Se voisi olla erillinen päiväkonsertti, hän visioi.

Juttua muokattu 13.7.2022 klo 9.30: lisätty festarilavan koko.