Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuussa tapahtuu: Vihtiin omat elokuvajuhlat – "Tapahtuma keskittyy hyvän mielen elokuviin"

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Vihdin elokuvajuhla keskittyy hyvän mielen elokuviin.

Vihdin Kirkonkylällä 5-6.8. järjestettävä Pahantorjuja elokuvajuhla tuo idylliseen Vihdin kesäteatteriin ja Vihdin Kinoon festaritunnelmaa kaikille elokuvien ystäville.

Pahantorjuja elokuvajuhlat ovat Vihdin elokuvaseura ry:n järjestämät. Vihdin Kinon Merja Leino sekä elokuvatuottaja Merja Ritola ovat mukana elokuvajuhlien järjestelyissä.

– Elokuvajuhlien suunnittelu on alkanut jo vuonna 2018, jolloin samanhenkiset paikalliset elokuvista kiinnostuneet harrastajat ja ammattilaiset ovat lähteneet ideoimaan asiaa, kertoo Ritola.

Kesäkuussa Vihtiin perustettiin Vihdin elokuvakerho pahantorjuja ry, sillä tuleville Vihdin elokuvajuhlille tarvittiin taustaorganisaatio. Elokuvafestivaalien lisäksi yhdistyksen tavoitteisiin kuuluu lisätä elokuvataiteen harrastusta ja tasoa Vihdissä, sekä koota elokuvan harrastajat yhteiseen toimintaan. Vihdin elokuvajuhlat ovat ensimmäiset laatuaan koko Vihdin historiassa.

Vihdin elokuvajuhlien päänäyttämönä toimii Vihdin Kino ja Vihdin kesäteatteri. Leinon mukaan festaritunnelman täydentää Kinon aukion ja kylänraitin monipuolinen ruokatarjonta.

– Elokuvia esitetään sekä idyllisessä Vihdin kesäteatterissa että Vihdin Kinossa. Tapahtuma keskittyy hyvän mielen elokuviin ja elokuvat ovat valikoituneet elokuvajuhlia järjestävän työryhmän päätöksellä. Jokaiselle on jotakin ja myös lapset on otettu huomioon, Ritola toteaa.

Leinon mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävä Vihdin elokuvajuhla saa nimensä Vihdin Jokikunnalla sijaitsevasta, satoja vuosia vanhasta Pahantorjuja-kivestä. Kiveen kaiverretun symbolin uskottiin aikoinaan pitävän pahat voimat loitolla.

– Pahantorjuja elokuvafestivaali on ennen kaikkea hyvien ja hyvää tekevien elokuvien festari. Perjantain ohjelmistossa on Sodankylän elokuvajuhlilla ennakkoon esitetty Karaokeparatiisi, joka sai pohjoisen yleisöltä loistavan vastaanoton. Yleisö oli taputtanut seisaallaan, kertoo Leino.

Vihdin elokuvajuhlat järjestetään elokuussa ensimmäistä kertaa ja Ritolan mukaan aika näyttää millaiseksi elokuvajuhlat muodostuvat tulevaisuudessa. Elokuvajuhlilla esitettävien elokuvien joukossa on jokaiselle jotakin.

– Elokuva Tove valikoitui yhdeksi esitettävistä elokuvista, sillä elokuvaa on kuvattu sekä Veikkolan että Olkkalan kartanoissa Vihdissä. Haluamme elokuvan myötä tuoda kaikille vihtiläisille näytille, kuinka hienolla paikkakunnalla he asuvat, Ritola toteaa.