Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Kukkakauppa Finerin perustaja Saini Finer: "Yrittäjänä saan myötäelää asiakkaiden ilot ja surut"

Moneltako työpäivä alkaa?

Työpäivät alkavat vaihtelevasti siinä kuuden ja yhdeksän välissä. Mukautettuna koulutaksina suhaamiseen ja tehtävän työn määrään. Liike aukeaa yhdeksältä ja on arkisin auki kuuteen, lauantaina taas kahteen, mutta työajat eivät rajoitu tähän.

Mitä teet aamuisin ensimmäisenä, kun tulet töihin?

Ensimmäisenä töihin tullessani otan kupillisen kahvia, laitan musiikin päälle ja tilauskalenterin nenäni alle. Sen jälkeen alan aikatauluttamaan ja suunnittelemaan päivää sekä koko viikkoa.

Mitä kaikkea työpäivä pitää sisällään?

Työpäivät ovat kaikki erilaisia ja se onkin parasta, kahta samanlaista ei ole. Tilaan kukat Hollannista kukkahuutokaupasta. Juuri tulleet kukat putsataan ja laitetaan esille. Siivota täällä saa jokaisen työvaiheen välissä. Huolletaan ja hoidetaan myyntimateriaalit kuten viherkasvitkin. Markkinointi ja kirjanpito kuuluu lähes jokaiseen päivään. Kukitamme sairaaloita ja muita julkisia tiloja ja yrityksiä aina Helsinkiin asti, kuten myös täällä Vihdissä, kiitos siitä.

Kahta samanlaista työpäivää ei ole.

Moneltako työpäivä loppuu?

Tähän on helppo vastata, työpäivä loppuu, kun työt on tehty. Suurin osa töistämme on sidottu aikaan, jolloin tilaus tullaan noutamaan tai jolloin se tulee toimittaa. Sesonkeina saattaa työpäivä venähtää seuraavankin päivän puolelle.

Ehditkö pitää taukoja? Minkä pituisia, millaisia ja miten usein?

Taukoja pidetään silloin, kun siihen on tarvetta ja mahdollisuuksien mukaan. Joskus istumme rapulla hörppäämässä nopeat kahvit, jotta homma voi jatkua ajallaan. Joskus istahdamme muutamaksi tunniksi ja suunnittelemme tulevaa.

Mitä teet viimeiseksi kun lähdet töistä?

Katsotaan, että paikat ovat kunnossa, jotta aamuun on taas kiva tulla töihin.

Miten pidät huolta omasta jaksamisesta?

Täytyy muistaa pitää tasapaino, vaikka joskus tuntuukin, että me yrittäjät ajoittain asumme työpaikallamme. Aina silloin tällöin on hyvä muistaa pitää muutama vapaapäivä. Maailma maistuu paljon paremmalta ja työ hymyilyttää enemmän, jos puuhailee muutakin.

Mikä on työssä parasta?

Ihmiset. Jokainen päivä ja jokainen asiakas ovat erilaisia. Rakastan myös teknisten ratkaisujen suunnittelua sekä kukkasidonnan tekemistä. Tässä oppii katsomaan maailmaa hiukan erilaisesta kulmasta kun saman päivän aikana saatamme myötäelää asiakkaidemme tukena elämän alusta loppuun sen kakkine vaiheineen.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrityksiin. Tällä viikolla vastausvuorossa Kukkahuone Finerin yrittäjä Saini Finer.