Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Haimoonraitille ei tule uutta päällystettä vielä

Akuutteja liikenneturvallisuutta vaarantavia reikiä paikataan teissä ely-keskuksen hoitourakan toimesta sitä mukaan, kun niitä havaitaan tai niistä ilmoitetaan tienkäyttäjälinjalle. Esimerkiksi Haimoonraitin huonokuntoisuus on tiedossa:

– Valitettavasti tänä vuonna hurjasti kohonneet materiaalikustannukset vaikuttavat paljon siihen miten iso osa tieverkkoa pystytään päällystämään tänä kesänä. Haimoonraitti ei ole tämän kesän uudelleen päällystysohjelmassa, kertoo kunnossapitovastaava Henri Aaltonen ely-keskuksesta.

– Tiessä on painumaa ja verkkohalkeamaa. Nämä kohdat purkautuvat erityisen herkästi liikenteen vaikutuksesta. Mitä vanhemmaksi päällyste tulee, sitä herkemmin uusia vaurioita syntyy. Tie on huonokuntoinen koko matkaltaan. Tie on pituudeltaan muutaman kilometrin mittainen. Kestävä ratkaisu tien päällysteen kannalta olisi uudelleen päällystäminen, Aaltonen toteaa.