Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Riista-aita täydentyy Turun moottoritiellä: Muijalasta Veikkolaan nousee riista-aita kymmenen kilometrin tieosuudelle

Riista-aita nousee parhaillaan reunustamaan Turun moottoritietä Veikkolasta Palojärven kautta Muijalaan. Uutta riista-aitaa rakennetaan kymmenen kilometrin matkalle tieosuudelle, jolta aita vielä on puuttunut. Aidan rakentaminen etenee kohti Veikkolaa, ja se ulottuu molemmista päistään kiinni jo olemassaolevaan riista-aitaan. Aitaa nousee myös Porintien, eli valtatien 2:n liittymään 100–200 metrin matkalle.

Projektipäällikkö Jukka Aro Kaakkois-Suomen Ely-keskuksesta kertoo, että työ on alkuvaiheessa.

– Mutta nyt kun työ on käynnissä, se on nopeasti etenevää, hän toteaa.

Aitatyöt eivät vaikuta alueen liikennejärjestelyihin. Pylväitä pystytetään ja verkkoa vedetään molemmin puolin moottoritietä samanaikaisesti.

– Urakka-aikaa on lokakuun loppuun saakka. Urakoitsija on sitä mieltä, että valmista saattaa olla pikkuisen etuajassa, sanoo Aro.

Riista-aita on Uudenmaan Ely-keskuksen hanke, jonka urakoi Destia. Hankkeeseen on varattu 600 000 euron määräraha, joka Aron mukaan on riittävä.

Aitaan jätetään kaksi aukkoa, yksi Vihdin ja Lohjan rajalle sekä toinen Vihdin ja Kirkkonummen rajalle. Aro kertoo, että kyseisille alueille tulee varoitusmerkit aukosta riista-aidassa. Hän toivoo, että tienkäyttäjät ottavat varoitusmerkit tosissaan ja huomioivat ympäristöä niiden kohdilla, sillä tien yli pyrkivät hirvet ohjautuvat aidan valmistuttua aukkojen kohdille.

Molempiin aukkoihin haluttaisiin riistasillat, mutta Aro pitää realistisena yhden sillan toteutumista – millä aikavälillä, siitä ei ole tietoa. Riistasillan rakentamiselle ei ole tiedossa rahoitusta.

– Kun sen joku Uudenmaan Elyssä priorisoi niin tärkeäksi että se tehdään, niin sitten se tehdään. Se tappelee samoista rahoista kuin muutkin hankkeet, hän toteaa.