Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Koivissillan jäteasemalla homma toimii ja palvelu pelaa: "Ehkä paras jäteasema, missä olen käynyt"

Vihdin jäteasema on monipuolinen jätteen kierrätys- ja vastaanottopiste. Jäteasema on siisti ja helppokäyntinen kokonaisuus.

Helteistä huolimatta maanantaina Vihdin Koivissillalla sijaitsevalla jäteasemalla käy kuhina. Jätekuorma toisensa jälkeen tyhjenee jäteaseman eri lajittelupisteille kuin itsestään. Autoja peräkärryineen saapuu tasaiseen tahtiin jäteaseman porteista avaralle jätteiden kierrätysalueelle.

Karkkilalainen Marika Strand työskentelee jäteaseman palveluneuvojana.

– Lauantai on viikon kiireisin päivä, jolloin asiakkaita saattaa käydä jopa nelisensataa, kertoo Strand.

Vihdin jäteasemalla on hyvät opasteet ja selkeät paikat eri jätteille. Strandin mukaan suurimman osan lajiteltavasta jätteestä voi tuoda lajittelupisteille ilmaiseksi.

– Sekajäte, jota ei voida enää lajitella, on maksullista. Lisäksi vanteellisista autonrenkaista, suuremmista määristä kyllästettyä kestopuuta, kipsilevyistä ja asbestista peritään maksu tilavuuden mukaan, opastaa Strand.

Strandin mukaan ihmiset ovat nykyään ympäristötietoisempia ja kiinnostuneita oikeanlaisesta jätteiden kierrätyksestä.

– Nuoret ovat myös löytäneet Vihdin jätepisteen, mainitsee Strand.

Kierrätysjätteet lähtevät Strandin mukaan jatkojalostukseen eri toimijoille. Valtava käsitellyn puun kasa haketetaan ja kuljetetaan lämpölaitoksille.

– Esimerkiksi kaikki sähkölaitteet ja pesukoneet lähtevät omille toimitsijoilleen. Kaikelle jätteelle on jatkojalostuspaikka, toteaa Strand.

Jäteasemalle tuodusta tavarasta Strandin mukaan kolme eniten lajiteltua jätettä on puutavara, metalli ja sähkölaitteet. Sekajätteen määrä vähenee vuosittain kierrätyksen ansiosta.

Jäteasema palvelee asiakkaitaan maanantaista perjantaihin klo 11-18 ja lauantaisin klo 14-17. Aukioloaikoina henkilökuntaa on paikalla auttamassa ja opastamassa.

Vielä viime vuoden puolella jäteasema oli maanantaisin suljettu. Vihdin jäteasema sai uuden aukiolopäivän vuoden 2022 alusta lähtien ja jäteasema on nykyään avoinna jokaisena arkipäivänä.

Otalampelaiset Jenni ja Timo Nurminen sekä Tiina Rauhaniemi tulivat Vihdin jäteasemalle tyhjentämään peräkärryä romuista. Rauhaniemen mukaan Vihdin jäteasemalla on hyvä systeemi ja neuvoja lajitteluun saa tarvittaessa.

– Tuomme tänne jätettä 3 - 4 kertaa vuodessa. Asema on lähellä kotiamme ja on kätevää tuoda jätteet tänne, Timo Nurminen lisää.

Vihdin kirkonkylässä asuvat Fia ja Timo Kalatie saapuivat jäteasemalle purkamaan kipsilevykuormaa.

– Juuri saimme remontin päätökseen ja tuomme remonttijätteet tänne, Timo Kalatie toteaa.

Fia Kalatien mukaan jäteasemalla on aina siistiä.

– Täällä on kaikki järjestetty aivan erinomaisesti. Aina on siistiä ja hyvä palvelu. Ehkä paras jäteasema, missä olen käynyt, kertoo Fia Kalatie.