Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Urheiluveteraaneille kahdeksan MM-mitalia

Aikuisyleisurheilun maailmanmestaruuksista kilpailtiin Tampereella.

Vihdin Urheiluveteraanien menestys oli kerrassaan mahtava Tampereen MM-kisoissa. Vihdin Urheiluveteraanit osallistui kisoihin kuudentoista urheilijan voimin, ja yhdentoista päivän kisarupeaman aikana saavutettiin peräti kahdeksan MM-mitalia. Mitaleista kolme oli kultaa, yksi hopea sekä neljä pronssia.

Heti kilpailujen ensimmäisenä päivänä Maijaliisa Mertanen onnistui avauslajissaan voittamalla maailmanmestaruuden N60-sarjan 5000 metrin kävelyssä ajalla 30.52,86.

Muutaman välipäivän jälkeen Mertanen palasi jälleen radalle voittaen toisen MM-kultamitalinsa N60-sarjan 20 kilometrin matkalla. Maijaliisan aika 2.22,23 on uusi suomenennätys – entinen ennätys parani peräti 22 minuuttia.

Kolmas kultamitali Vihtiin tuli yllättäen M75-sarjan korkeushypystä, kun Pekka Metsä voitti maailmanmestaruuden tuloksella 128. Hopeamitali meni Ranskaan myös 128 tuloksella.

Sinikka Illaru aloitti kisaurakkansa juoksemalla 100 metrin aamun välierissä hienosti N65-sarjan uusiksi SE-lukemiksi 15,25 ja raivasi sillä tiensä illan finaaliin koko joukon toiseksi parhaalla ajalla. Illarun juoksulla hätyyteltiin jopa Pohjoismaiden ennätyslukemia, voimassa oleva PE on 15,20. Illan finaalissa Sinikan lähtö ei onnistunut ihan nappiin, mutta siitä huolimatta aika jäi vain yhden sadasosan aamun ennätysjuoksusta. Palkintona MM-hopeamitali.

MM-kisojen kuudentena päivänä Illarulla oli edessä N65-sarjan 200 metrin juoksun finaali, jossa hän kiri vahvalla loppusuoran rutistuksella pronssimitalille ajalla 32,49.

Tauno Malmelin kilpaili ensimmäistä kertaa MM-tasolla. Helteinen kelikään ei sulattanut Malmelinin kuntoa ja kilpailuvirettä M70-sarjan kuulakilpailussa. Hän avasi kilpailun työntämällä heti ensimmäisellä työnnöllään uuden oman ennätystuloksen 13,68. Kolmannella kierroksella tulos parani vielä lukemiin 13.73, millä heltisi MM-pronssimitali. Kisan kultamitalin vei USA, hopeamitali meni Norjaan. Tauno kilpaili myös M70-sarjan keihäänheitossa ja sijoittui viidenneksi toiseksi parhaana suomalaisena tuloksella 38,41.

Ilpo Liuska oli mukana Suomen 4x100m viestijuoksujoukkueessa, joka saavutti MM-pronssia uudella M55-sarjan suomenennätysajalla 49,03. Liuskalta jäi M55-sarjan 100 metrin alkuerissä täpärästi välieräpaikka saavuttamatta. Ilpo oli alkuerissä sijalla 20, kun 18 juoksijaa pääsi mukaan välieriin.

Kisojen päätöspäivänä Esko Kuutin yhteispisteet 3682 toivat hänelle MM-pronssimitalin M75-sarjan heittojen viisiottelussa. Eskon tulokset olivat: moukari 31,26, kuula 10,47, kiekko 27,96, keihäs 32,98 ja painonheitto 12,74. Edellisenä päivänä Kuutti oli sijoittunut M75-sarjan keihäänheitossa neljänneksi tuloksella 34,55.

Risto Kemppainen juoksi avausosuuden Suomen M70-sarjan 4x100m viestijuoksujoukkueessa. Suomi sijoittui kilpailussa neljänneksi. Henkilökohtaisissa lajeissa Kemppainen sijoittui M70-sarjan pituuskisassa seitsemänneksi.

Reijo Sundell sijoittui kovatasoisessa M70-sarjan korkeudessa viidenneksi.

Pasi Moisander oli viides M50-sarjan 20 kilometrin kävelyssä ja seitsemäs helteisessä säässä käydyssä 10 kilometrin kävelyssä. 5000 metrin kävelyssä Moisanderin tekniikka ei pysynyt kasassa ja kohtalona oli varoitustilin täytyttyä hylkäys.

Timo Summan sijoitus M60-sarjan keihäänheitossa oli yhdeksäs.

Petri Korander oli seiväshypyssä M55-sarjassa kahdeksas. Kolmiloikkakilpailussa hän oli kymmenes.

Antti Miihkinen kilpaili useana päivänä sarjassaan M40. Miihkinen avasi kisarupeamansa kuulantyönnöllä, jossa hän sijoittui sijalle 11. Seuraavana lajina oli moukari ja sija kahdeksan. Muutaman välipäivän jälkeen Antti palasi Ratinaan: keihäässä sijoitus oli 13:s, seiväshypyssä sijoitus viides. Miihkinen urakoi vielä Heitto-5-ottelussa ja sijoittui kymmenenneksi.

Antti Maisi sijoittui yhdenneksitoista M55-sarjan 10 kilometrin maantiejuoksussa, joka juostiin paahtavassa helteessä.

Juha Kulomäki juoksi puolimaratonilla sijalle 15 M35-sarjassa.

M70-sarjan seiväshypyssä Jouko Miihkinen sijoittui sijalle yhdeksän. Jouko osallistui myös Heitto 5-otteluun M70-sarjassa sijoituksen ollessa 17.

Jouni Komulaisen sijoitus oli 13:s M55-sarjan kuulantyönnössä.