Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Aikojen takaa | Vuosi 1994: Hiidenmäen ja Kenttälän kaavoitusillassa vain kaksi osallistujaa

Vihdin paikallislehti Luoteis-Uusimaa täyttää syksyllä 70 vuotta. Tässä juttusarjassa kurkistetaan lehden vanhoihin numeroihin.

Luoteis-Uusimaan 12.6.1994 ilmestyneessä numerossa kerrottiin, että Hiidenmäen ja Kenttälän alueiden rakennuskaavaan on vielä mahdollista jättää huomautuksia ja lausuntoja, mutta kukaan ei ole niitä toistaiseksi esittänyt. Rakennuskaava-asioista järjestettiin keskusteluilta Nummelan ala-asteella – mutta tilaisuuteen saapui vain kaksi ihmistä. Pienestä osanottajamäärästä huolimatta keskustelua syntyi: etenkin Asemantien pohjoispuolella sijaitseva sorakuoppa puhutti.

NuPS:n B-junnut 1-divisioonaan.

Lehdessä kerrottiin myös, että kirjastoista saa noutaa ilmaiseksi vanhoja maaperäkarttoja. Kartat olivat löytyneet Maatalouden tutkimuslaitoksen varastohyllyjä tyhjennettäessä ja ne olisivat menneet kaatopaikalle, sillä kartat on ruvettu valmistamaan numeerisessa muodossa tietokonelevykkeille. Karttapakkauksia saapui Vihdin pääkirjastoon kirkonkylään noin 200, ja niistä jokainen sisältää 12 karttaa. Kartat on tehty 60-luvulla, mutta maalajit eivät ole muuttuneet, vakuuttaa kartat luovuttanut maaperätutkija Leila Urvas.

Samainen lehti kertoi NuPSin jalkapallokouluista, joihin osallistui kaikkiaan noin 135 tyttöä ja poikaa. NuPS:n Fair-play jalkapallokoulut kestivät viikon. Kuusivuotiaat lutariliigalaiset harjoittelivat Kuoppanummen kentällä, 9-10-vuotiaat NuPS:n E- ja F-junnut pelasivat puolestaan Nummelan yläasteen nurmella. Ohjaajia oli 15: Nummelan yläasteen liikuntaluokkalaisia sekä NuPS:n A- ja B-junioreita ja miesjoukkueen pelaajia.

Lehdessä kerrottiin myös esimerkiksi NuPS:n B-junioreiden noususta syyskaudeksi 1-divisioonaan. 15-17-vuotiaat jalkapallopojat ovat nyt Suomen 48 parhaan joukkueen joukossa. Nousu ratkesi ottelussa, jossa NuPS pelasi tasapelin helsinkiläisiä Pallopoikia vastaan.

Urheilu-uutisia lehdessä oli myös mm. pesäpallosta ja yleisurheilusta: Myyrmanni vei kolme sarjapistettä Vihdistä Vantaalle, kun Vihdin Pallo putosi pelillisesti omalta tasoltaan ja hävisi molemmat jaksot juoksulla. Vihdin Viestin Jussi Vasama puolestaan aitoi 110 metriä ennätysaikaan 14,53 ja sijoittui hopealle Järvenpään kansallisissa 80-vuotiskisoissa.

Aikojen takaa -palstalla kurkistetaan vanhoihin Luoteis-Uusimaan numeroihin. Tekstin koosti Maija-Liisa Nyman.