Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maistiaisia barokin Euroopasta – Barokkiyhtye Galantina konsertoi Vihdin kirkossa

Barokkiyhtye Galantina konsertoi Vihdin kirkossa torstaina 21. heinäkuuta.

Barokkiyhtye Galantina on viime vuosituhannella perustettu vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin musiikkia 4 - 25 hengen kokoonpanoilla. Collegium musicum -perinteen mukaisesti soittajistoon kuuluu musiikin ja muiden elämän alueiden ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia.

Galantina on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri laulajien ja kuorojen kanssa kirkkomusiikissa. Suomen lisäksi Galantina on konsertoinut Saksassa ja Italiassa.

Erityistä Galantinassa on harvinaisten barokin soitinten käyttö teosten tarpeen mukaan. Kokoonpanoissa on käytetty mm. halumeau-perhettä, viola d’amorea sekä paimenpilliä.

Galantina on esittänyt myös runsaasti Suomessa vähemmän tunnettujen barokkisäveltäjien ohjelmistoa. Sitä on etsitty alkuperäislähteistä ja löytöjä on tehty.

Barokkiyhtye Galantinan konsertissa kuullaan pienehköille kokoonpanoille tehtyjä konserttoja ja sonaatteja. Italialaisesta, ranskalaisesta, englantilaisesta ja saksalaisesta barokista koostuva konserttiohjelma sisältää kuusi teosta, jotka ovat säveltäneet Francesco Mancini, Joseph Bodin de Boismortier, Johann Christoph Pepusch, Antonio Vivaldi, Johann Adolf Hasse sekä Georg Philipp Telemann. Tarkkoja sävellysvuosia ei kaikista teoksista tiedetä, mutta kaikki ovat varmasti 1700-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.

Periodi-instrumenteilla soittavaan kokoonpanoon kuuluvat tässä konsertissa Martti Peippo, huilut, Johanna Honkanen, viulu, Ester Sundström, viulu, Risto Kytö, spinetti ja nokkahuilu ja Anniina Saarikko, sello.

Konsertti on Vihdin kirkossa torstaina 21.7. klo 19. Juonnetun konsertin kesto on noin 75 minuuttia. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.