Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Viikon vihtiläinen marttavinkki | Perunan keitto on tarkkaa puuhaa – Tällä vinkillä onnistut!

Perunankeitto on tarkkaa puuhaa. Uuden sadon perunat ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Näillä vinkeillä keität niin hyvät potut, että niistä puhutaan kylillä vielä ensi kesänäkin.

Kaikkihan nyt perunoita osaavat keittää. Niinpä, mutta kun meillä on sellaista herkkua saatavilla kuin juuri nostetut uudet perunat, niiden keittämiseen kannattaa uhrata muutama ajatus ja minuutti.

1. Pese vasta nostetut perunat juuresharjalla tai perunanpesuhanskoilla kuorettomiksi. Myös juuresveitsellä kevyesti rapsuttamalla kuoret irtoavat.

2. Laita perunat aina kiehuvaan veteen. Ja vettä vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää karkeata suolaa (1 tl suolaa/1 l vettä) ja runsaasti tilliä, varretkin käyvät. Anna kiehua hiljaisesti poreillen koosta riippuen 10-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä pienellä haarukalla tai cocktailtikulla. Varo keittämästä liian pehmeäksi.

3. Kaada vesi tarkkaan pois ja poista tillinvarret. Aseta perunoiden päälle muutama arkki talouspaperia tai puhdas pyyhe imemään kosteutta ja sulje kattila kannella. Kun perunat ovat hetken kuluttua kuivahtaneet, lisää niille tuoretta, hienonnettua tilliä. Ja sitten nauttimaan. Syö vaikka pelkkää ”voinokkapottua” tai ota seuraksi suosikkisilliäsi. Kyllä tällä kesäisellä herkulla elää vaikka koko heinäkuun.

Tässä sarjassa Vihdin Martat jakaa marttavinkkejä.