Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilalaiset näyttelevät Vihdissä: Minna Snygg ja Tommi Kuutsa ovat Diivat-näytelmän kihlapari

Karkkilan teattereissa aiemmin näytelleet Minna Snygg ja Tommi Kuutsa valloittavat lavalla nyt naapurikunnassa.

– Vihdin teatteriin menin mukaan syksyllä 2016 silloisen työkaverin innoittamana. Menimme castingiin katsomaan ja sitä seurasi rooli. Nyt näyttelen viidennessä näytelmässäni Vihdissä, Snygg kertoo.

– Kuulin että Vihdissä tarvittiin näyttelijöitä, kertoo Kuutsa, jolle näytelmä on ensimmäinen Vihdissä.

– Diivojen harjoitusprosessi oli voimauttava. Harjoituksiin oli aina kiva mennä. Vuorotyö on ollut haaste, välillä yöunet ovat jääneet vähäisiksi. Yhteishenkemme on alusta asti ollut todella hyvä ja tunnelma lämmin, teatteriperhe kuvaa Diivoja hyvin, Minna tuumii.

– Huumoria ja naurua on riittänyt, Tommi komppaa.

Molempien mielestä teatterin tekemiseen ei vaikuta missä sitä tekee.

– Työskentelyyn vaikuttaa enemmän näytelmä, Tommi toteaa.

Sekä iso että pieni porukka hitsautuu lopulta yhteen.

Tommi Kuutsa

– Jokainen näytelmä on oma prosessinsa ja sen kulkuun vaikuttavat kaikki näytelmän tekoon osallistuvat. Ohjaajilla on myös oma tyylinsä, sekin vaikuttaa tekemiseen, pohtii Minna, jolla on kokemusta kuuden eri ohjaajan tyylistä.

– Olen heiltä kaikilta oppinut paljon.

Snygg ja Kuutsa esittävät näytelmässä kihlaparia, Megiä ja Duncania, joiden elämään yllättäen tupsahtaa Megin pari kadonnutta ”serkkua”.

– Roolihahmoni on mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Meg käy näytelmän aikana läpi paljon tunteita, kohtaa haasteita ja tavoittelee unelmiaan samalla kun koittaa toimia niin kuin järki sanoo oikeaksi. Hahmon luominen oli helppoa, koska tekijöiden kesken on vallinnut niin lämmin tunnelma ja hahmoja ja näytelmän juonta työstävää pohdintaa on ollut runsaasti, Minna kiittelee.

Tommin Duncan syntyi myös melko vaivattomasti.

– Roolihahmoni on hölmönpuoleinen, kaavoihin kangistunut ja tärkeilevä. Näyttelen mielelläni niin sanotusti outoa tyyppiä. Hahmoon eläytyminen ei sinänsä ollut vaikeaa, mutta repliikkien oppiminen vei oman aikansa.

Molemmilla on Diivojen pienen näyttelijäjoukon lisäksi kokemusta suurella porukalla tehdyistä näytelmistä.

– Pienessä ryhmässä on helpompi sopia esimerkiksi aikataulumuutoksista ja ryhmäytyminen on nopeampaa. Suurella joukolla saadaan näyttäviä kohtauksia, joissa on oma tunnelmansa. Molemmilla on puolensa, eri kokoisissa ryhmissä oppii eri asioita itsestään ja teatterin tekemisestä.

Kuutsa ei koe eron suuren ja pienen ryhmän välillä olevan ratkaiseva.

– Kaikilla on kuitenkin yhteinen päämäärä. Sekä iso että pieni porukka hitsautuu lopulta yhteen.

Tommi miettii jatkoaan teattereissa vasta kun tämän kesän näytelmä on saatu loppuun, Minna toivoo olevansa mukana tulevaisuudessakin molemmissa teattereissa.

– Molemmissa on ystäviä, on ollut ilo olla mukana.

Minna iloitsee myös yhteistyöstä Karkkilan ja Vihdin teattereiden välillä.

– Käsiohjelmissa ja teatterilla on toistemme mainoksia ja kävimme Diivojen työryhmällä katsomassa Onnen maan kenraaliharjoitusta. He eivät valitettavasti meidän harjoituksiimme ehtineet, mutta moni on kertonut olevansa tulossa meitä katsomaan.