Pienikin mustikkamäärä riittää hyvin pehmeään mustikkapiirakkaan.
Mustikat alkavat pikkuhiljaa kypsyä Vihdin metsissä. Niitä on runsaasti, vaikka marjat eivät kovin suuria olekaan.
Pienikin määrä riittää kuitenkin mustikkapiirakkaan. Tässä Vihdin Marttojen ohje pehmeään mustikkapiirakkaan.
Valmistusohje
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,75 dl vehnä- tai spelttijauhoja
0,75 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
1 prk ricottajuustoa (250 g)
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl raastettua sitruunakuorta
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl kardemummaa
Koristeluun:
mustikoita
tuoretta minttua
raastettua sitruunakuorta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22 senttiä tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
Vatkaa voi ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
Lusikoi taikina vuokaan ja painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä marjat piirakkapohjalle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piiraan jäähtyä noin 15 minuuttia. Koristele piiras marjoilla ja sitruunankuoriraasteella.