Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahantorjuja-olutta, taidetta, karaokelaulua ja ruokaelämyksiä – Pahantorjuja-elokuvajuhlan oheisohjelma tarjoaa monipuolista viihdettä ja tuo elokuvat lähelle katsojia

Vihdissä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävillä Pahantorjuja-elokuvajuhlilla pääsee tunnelmaan elokuvien lisäksi esimerkiksi pahantorjuja-kasvomaalauksin, elokuvien tekijöiden kertomuksia kuunnellen tai nauttien vaikkapa Pahantorjuja-olutta monipuolisen ruokavalikoiman ohella.

– Halusimme aukiolle mahdollisimman monipuolista tarjontaa, jotta kyläläiset ja vieraat yli kuntarajojenkin löytäisivät viettämään viikonloppua yhdessä kirkonkylän taivaan alle, kertoo tapahtuman aktiivi, vihtiläistynyt elokuva- ja televisiotuottaja Merja Ritola.

Elokuvanäytösten yhteydessä kuullaan niin ohjaajien kuin näyttelijöidenkin ajatuksia työstään.

Perjantaina Tove -elokuvan päänäyttelijä Alma Pöysti saapuu vieraaksi Vihdin Kinoon kertomaan elokuvaroolistaan Tovena.

Niin ikään perjantai-iltana esitettävän Karaokeparatiisi-elokuvanäytöksen jälkeen elokuvan tuottaja Marianne Mäkelä ja ohjaaja Einari Paakkanen vetävät yhteiskaraokea Kesäteatterissa. Karaoke jatkuu elokuvassa esiintyvän karaoke-emäntä Evi Salmelinin vetämänä Hiltsun baarissa.

Elokuvavieraita saadaan myös lauantaina, kun Vinski ja Näkymättömyyspulveri -elokuvan päätähti Kuura Rossi saapuu kertomaan elokuvasta ja näyttelijäntyöstä.

Merja Ritola haastattelee lauantaina Pahanhautoja-elokuvan ohjaajaa, lohjalaislähtöistä Hanna Bergholmia.

– Vaikka Pahanhautojan tyylilaji onkin kauhufilmi, se on myös draama, joka kuvaa äidin ja tyttären välistä suhdetta, suorituspaineita ja vanhempien toiveiden projisointia lapsiinsa. Se ei ole kauhua kauhun vuoksi, genren avulla voidaan myös kuvata isompaa ja vaikeampaa aihetta, Ritola kuvaa.

Lauantaina Kinon aukion kampaamo Hiusfriikki maalaa sapluunalla pahantorjujakuvioita hiuksiin ja tekee kasvomaalauksia niin lapsille kuin aikuisille. Sanna Niinistö myy kestokukista tehtyjä pantoja ja seppeleitä. Elsalalalle viikonloppuna tehtyjen ompelutyötilauksien tekijät saavat käsin kirjotun pahantorjujamerkin haluamaansa vaatteeseensa. Villikaisla vastaa alueen kukkasomistuksista ja Mainostoimisto KN taltioi juhlatunnelmaa.

Kirkonkylä täyttyy myös erilaisesta ruokatarjonnasta. Vihdin Kinon viereiseen liiketilaan avautuu Kinon Krouvi, josta festivaaliyleisö saa ostaa ruoka-annoksia ja nauttia taidemaalari Minna Linjan maalauksista. Krouvista saa myös viiniä ja erikseen lohjalaisessa United Gypsies -panimossa teetettyä Pahantorjuja-olutta.

– Olut on lagertyyppinen humaloitu melko perinteinen, mutta käsintehty olut, kertoo Merja Ritola.

Pahantorjuja-olutta saa myös Kesäteatterilta, Hiltsun baarista, Vihdin K-Supermarketista ja Nummelan Citymarketista.

Festivaalien ruokatarjonnasta löytyy moneen makuun sopivaa. Kinon Krouvin lisäksi aukiolta löytyy SB Bakeryn teltta, Hiekkahentusen, Nummelan Thai Kitchenin ja Dog’s &Delin ruokavaunut. Myös Ismet, Candan ja K-Supermarket ovat avoinna festariyleisölle Pahantorjuja-aiheisine ruokavalikoimineen.

Kirkonkylän Pingiviinikioskin jäätelöpolkupyörä kiertää kylänraitilla viikonlopun ajan. Myös Pehmisten yö järjestetään elokuvafestivaalien kanssa samaan aikaan. Jäätelöllä pääsee herkuttelemaan myös Kirkonkylän Rantakioskilla.

Festivaalin omana DJ:nä toimii kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli, joka viihdyttää yleisöä elokuva-aiheisella musiikilla.

Luvassa on myös kitara- ja haitarimusiikkiesityksiä.

Merja Ritola toivoo, että tapahtuman löytäisi mahdollisimman moni kesäviikonlopun viettäjä.

– Haluamme järjestää iloisen kylätapahtuman, jossa voisimme hetkeksi unohtaa maailman murheet ja tehdä maailmasta hieman paremman paikan, Ritola kuvailee.

Elokuvafestivaali hakee talkoolaisia Kinon ruoka-aukion pystytykseen ja purkuun, esityspaikkojen siivoukseen esitysten jälkeen, yleisön opastukseen ja muihin avustaviin töihin. Apuun kaivataan reippaita asiakaspalveluhenkisiä vähintään 15-vuotiaita. Vapaaehtoiset saavat kaksi elokuvalippua tapahtumaan, ruokaliput ja työtodistuksen.