Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Sarjakärjessä syyskierrokselle: Nummelan Palloseuran nelosen joukkue kohtaa tammisaarelaiset perjantaina

Nummelan Palloseuran miesten edustusjoukkueen kevätkierros on pelattu ja lyhyen kesätauon jälkeen on taas aika palata harjoituskentälle valmistautumaan syyskierroksen tuleviin otteluihin. Edustusjoukkue avaa syyskierroksen perjantaina sarjan piikkipaikalta, kun vastaan Kuoppanummen nurmelle tulee EIF/2 Tammisaaresta.

Päävalmentaja Timo Saari toteaa molempien NuPSin miesjoukkueiden starttaavan hyvistä lähtökohdista kohti syksyn ratkaisupelejä.

– Molempien NuPS:n miesjoukkueiden kevätkierros loppui lyhyelle kesätauolle tuloksellisesti vähintäänkin mukavasti. Johdamme sarjaa sekä nelosessa että vitosessa ja näistä asetelmista on hyvä lähteä kohti toista sarjakierrosta. Syyskierroksella sarjan joukkueet ovat luonnollisesti jo kertaalleen kohdattuja ja tämä antaa molemmille osapuolille lisää tietoa vastustajastaan, näin myös meidän pelityylimme on käynyt muille selväksi. Tätä silmällä pitäen olemmekin pyrkineet muuttamaan joitain pelillisiä asioita, samalla toki pystymme kohdistamaan harjoittelua vastustajan pelityyli huomioiden.

– Kevätkierroksen parasta antia on ollut puolustuspelaaminen, meille on tehty sarjassa vähiten maaleja ja tämä on luonut pohjaa sarjassa menestymiselle, Saari kertoo.

Puolustamisen tiiviydestä aiotaan pitää myös tulevissa peleissä kiinni ja rakentaa myös hyökkäyspeliä puolustus huomioiden. Olennainen tekijä puolustuksen onnistumisessa on ollut pelaajien vakiinnuttaminen samoille pelipaikoille. Loukkaantumiset ja sairastelut vaikuttavat toki aina yksittäisissä otteluissa käytettävissä oleviin pelaajiin, mutta ryhmä, josta puolustavat pelaajat valitaan, on pidetty mahdollisimman tiiviinä.

Kevätkierroksen parasta antia on ollut puolustuspelaaminen.

Timo Saari

– Maalivahtiosastolla tilanne on ollut hiukan tavanomaisesta poikkeava. Meillä on useita hyviä maalivahteja ja peliaikaa on pystytty ja osin myös poissaolojen takia pakotettu jakamaan heidän välillä. Tätä auttaa myös kahden sarjan pelaaminen samoilla pelaajilla, Saari analysoi.

Kahden miesten joukkueen välillä pelaajasiirrot on pyritty aina miettimään siten, että pelituntuma ja peliaika palvelisi pelaajan kehitystä unohtamatta edustusjoukkueen tavoitteita.

Kevätkierroksella maalintekijöinä ovat onnistuneet erityisesti Niko Vuorela ja Vasileios Athanasiadis. Heidän viimeistelytaitonsa on erinomaisella tasolla ja varmuus ratkaista pelejä on hyvä. Tämän lisäksi myös muiden pelaajien onnistumiset maalinteossa sekä tilanteiden luomisessa on luonut uhkaa vastustajan maalille ja näin vaikeuttanut NuPSia vastaan puolustamista. Sarjassa eniten maaleja tehneenä joukkueena NuPSia vastaan joutuu varautumaan moniin eri tekijöihin ja tämä antaa myös osaltaan lisätilaa hyökkääjille.

Saaren mukaan sarjojen kesätauko on ollut harjoittelun organisoinnin suhteen haasteellista, koska pelaajille haluttiin antaa lomaa myös joukkueen yhteisistä tapahtumista. Perjantain peliä varten joukkue on kuitenkin jo palannut normaaliin harjoittelurytmiin.

NuPS pääsee mittaamaan EIF:n kesäkunnon huippukuntoisella Kuoppanummen nurmella. Pelissä on siis paljon panosta ja vastassa on pelityyliltään haasteita tuova joukkue.

– Lähtökohdat syyskierrokselle ovat siis vähintäänkin mielenkiintoiset, Saari jatkaa.

– Molempien joukkueiden ensimmäiset ottelut ovat samalla hyvä mittari sarjojen tasosta, tuleehan kummallekin heti pahimmat haastajat vastaan.

– Perjantaina nelosen pelissä vastaan asettuu keväällä kotiottelussa lisäajalla tasoitusmaalin tehnyt EIF/2 Tammisaaresta. EIF on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, joten puolustuksemme pitää olla hereillä heti ottelun alusta ja niin kauan kunnes tuomari puhaltaa sen loppuneeksi, Saari summaa.

NuPS - EIF/2 perjantaina 29.7 klo 18, Kuoppanummen nurmi