Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiiden Opiston ensi lukuvuoden opinto-opas on ilmestynyt: ilmoittautumiset kursseille alkavat elokuussa

Kuten kukkeimmillaan olevaan kesään kuuluukin, on aika kääntää katseet tulevaan syksyyn. Se käy mitä helpoimmin juuri kotitalouksiin jaetun Hiiden Opiston opinto-oppaan avulla.

Ilmoittautumiset Hiiden Opiston lukuvuoden 2022–2023 kursseille alkavat elokuussa, ensimmäiset jo heti toinen päivä.

Taiteen, näyttämötaiteiden, tanssin ja liikunnan kursseille voi ilmoittautua tiistaista 2. elokuuta kello 11 alkaen. Kielten ja musiikin kursseille ilmoittaudutaan keskiviikosta 3. elokuuta kello 11 alkaen ja kädentaitojen, yhteiskunnallisten aineiden, sekä it- ja mediakursseille torstaista 4. elokuuta kello 11 alkaen.

Kevätkaudella 2023 alkaville kursseille on ilmoittautuminen marraskuussa.

Kursseja alkavalle lukuvuodelle on satoja ja tarjontaa sekä Lohjalla että Vihdissä. Hiiden Opiston sivulla onkin leikkimielinen testi, joka kertoo minkä tyyppisistä kursseista testin tekijä saattaisi nauttia.

Lukuvuoden 2022–2023 teemana on kestävä kehitys ja vastuullisuus. Vuosittain kurssitarjontaan on tuotu jotain uutta. Alkavana lukuvuonna uutta on esimerkiksi tien päälle lähtevä digituki, joka tarjoaa helpotusta arjen digiongelmiin. Tukea voi saada henkilökohtaisesti ajanvarauksella syksyllä Laurentius-talolla Pusulan kirjastossa ja Karjalohjan kirjastossa. Digituki ei korjaa toimimattomia tai rikkoutuneita laitteita, mutta auttaa erilaisissa ongelmissa käytön, ohjelmien, päivitysten ja tietoturvan kanssa.

Hiiden Opistossa otettiin iso digiloikka koronarajoitusten tultua ja useat kielten kurssit sekä it- ja mediakurssit järjestetään kokonaan verkko-opetuksena, jolloin osallistuminen käy vaikkapa kotisohvalta.

Osa kursseista taas järjestetään yhdistelmäopetuksena, jolloin kurssi sisältää lähi- ja etäopetusta. Opinto-oppaassa myös kerrotaan, että jos lähiopetus kiellettäisiin uudelleen, lähes kaikki kurssit voidaan siirtää etäopetuksena toteutettaviksi.

Opinto-opas ja ilmoittautumiset: www.hiidenopisto.fi, 044 369 1498