Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläisten työttömien määrä on vähentynyt edellisvuoden kesäkuusta

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Vihdissä 7,6 prosenttia, selviää Uudenmaan ely-keskuksen kesäkuun työllisyyskatsauksesta.

Vihdissä työttömiä työnhakijoita oli kesäkuun lopussa 1107, mikä on 352 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan toukokuuhun verrattuna työttömien määrä on kasvanut 169 henkilöllä.

Työpaikkoja Vihdissä oli avoinna kesäkuussa 243, viitisenkymmentä enemmän kuin edellisvuonna.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni koko maassa verrattuna edellisvuoteen. Suurinta lasku oli Ahvenanmaalla ja Uudellamaalla.

Uudellamaalla oli kaikkiaan kesäkuun lopussa 87 444 työtöntä työnhakijaa ja työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta koko alueella oli 9,9 prosenttia.

Esimerkiksi Lohjalla työttömyysaste oli 8,4 prosenttia, Karkkilassa 9,8 prosenttia, Kirkkonummella 7,1 prosenttia ja Nurmijärvellä 7 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Uudellamaalla korkeinta Vantaalla, Helsingissä ja Loviisassa, matalinta Siuntiossa.

Nuorten työttömyys on vähentynyt Uudellamaalla viime vuoden kesäkuusta.

Myös pitkäaikaistyöttömien eli yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski vuodentakaisesta. Pitkäaikaistyöttömien määrä väheni Uudenmaan kunnista eniten Siuntiossa, Myrskylässä ja Vihdissä. Kesäkuun lopussa Vihdissä oli 388 pitkäaikaistyötöntä. Sen sijaan yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä jatkoi kasvuaan Uudellamaalla.