Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Enäjärven levätilanne tällä hetkellä kohtuullinen – Lasyn puheenjohtaja toivoo, että vihtiläiset jaksaisivat tehdä töitä Enäjärven eteen

Enäjärven levätilanne on tällä hetkellä kohtuullinen. Näkösyvyys on ajankohtaan nähden hyvä ja järvellä viihtyy vesilintuja.

Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys Lasyn puheenjohtaja Juha Uusitalo kertoo, että yhdistyksen tärkein tehtävä on tällä hetkellä vaikuttamistyö, rahan kerääminen ja talkoolaisten välittäminen Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö (Luvy) ry:n avuksi.

– Operatiivinen vastuu on nyt Luvyllä. Me kuitenkin olemme yhdistyksenä ehkä lähempänä vihtiläisiä, joten voimme auttaa talkoolaisten kanssa. Esimerkiksi tuleviin nuottauksiin kaivataan talkoovoimaa ammattilaisten avuksi.

Vihdin kesäasukas Mauno Haapala suosittelee talkootyötä.

– Sain olla mukana viime nuottauksessa ja sen lisäksi, että voin olla apuna, oli se myös elämys, jota ei helposti pääse kokemaan.

Uusitalo toivoo, että vihtiläiset jaksavat tehdä töitä Enäjärven eteen. Sillä on merkittävä kerrannaisvaikutus myös muihin vesistön järviin, joihin Enäjärvestä ravinteita laskee. Fokus kannattaisi nyt Uusitalon mukaan suunnata pääkohteeseen.

– Tuntuu, että Enäjärvelle on vähän käännetty selkää. Se nähdään vähän mahdottomana tapauksena, mitä se ei missään nimessä ole. Nyt käynnistyvä hanke kuitenkin osoittaa vahvaa sitoutumista Vihdin kunnalta, vihtiläisiltä ja alueen yrityksiltä, Uusitalo muistuttaa.

– Me uskomme hankkeeseen ja teemme töitä paremman tulevaisuuden eteen. Sijoitettu raha kyllä maksaa virkistysarvona itsensä takaisin. Niin yksittäisille asukkaille kuin koko kunnalle. Se pitäisi pitää nyt kirkkaana mielessä, Uusitalo muistuttaa.