Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Jäteomenoita voi viedä jäteasemille enintään 200 litraa kerrallaan

Omenat ja marjamäski houkuttelevat ampiaisia kotien jäteastioille. Ampiaiset ovat vaaraksi etenkin jäteautonkuljettajille.

Kotipuutarhojen omenakausi on pian käsillä. Jäteomenoita ja muita pilaantuneita hedelmiä voi viedä Rosk’n Rollin jäteasemille, jos niitä ei pysty itse hyödyntämään, muistutetaan Rosk’n Rollin tiedotteessa. Jäteastioihin kipattujen biojätteiden hajujen perässä tulevat ampiaiset ovat usein loppukesän riesana.

Kotitaloudet voivat tuoda jäteomenia maksutta jäteasemalle kerrallaan enintään 200 litraa. Jäteasemille tuodut omenat kuljetetaan kotimaisiin biokaasulaitoksiin, joissa siitä valmistetaan biokaasua. Ylimääräisille omenoille kannattaa kuitenkin ensisijaisesti etsiä muita hyödyntämistapoja: käyttökelpoisille omenoille voi löytyä ottajia omien verkostojen lisäksi sosiaalisesta mediasta tai lähiseudun hevostalleilta ja metsästysseuroista.

Rosk’n Rollista neuvotaan, että pieniä määriä jäteomenoita voi laittaa haittaeläimiltä suojattuun, lämpöeristettyyn kompostoriin tai kiinteistön biojäteastiaan. Suuret määrät omenoita tekevät liikuteltavasta jäteastiasta liian painavan. Jäteastioiden luona kannattaa näin loppukesästä varoa ampiaisia. Etenkin pakkaamattomat makeat jätteet houkuttelevat runsaasti pistiäisiä astioihin.