Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin peruskoululaisten määrä laski noin 3 530 oppilaaseen, lukiossa 550 opiskelijaa

Alakoululaisten määrä putosi noin 80:lla ja yläkoululaisten 30:lla viime lukuvuodesta.

Vihdin kunnan koulujen lukuvuosi käynnistyy keskiviikkona 10. elokuuta. Peruskoulu alkaa noin 3 530 oppilaalla – määrä on pudonnut noin 110:llä viime lukuvuodesta.

– Alakoululaisia noin 2 270 eli 80 vähemmän kuin viime lukuvuonna. Yläkoululaisia on noin 1 260, siis 30 vähemmän kuin viime lukuvuonna, kertoo opetuspäällikkö Kirsi Hyvämäki Vihdin kunnasta.

– Vihdin lukion opiskelijamäärä on hyvin vakio, noin 550 opiskelijaa

Ojakkalan ja Otalammen alakouluissa on merkittävästi vähemmän oppilaita kuin aikaisemmin.

– Yläkoulujen puolella vähennystä on jonkin verran Nummelanharjun koulussa ja Vihdin yhteiskoulussa, mutta koska oppilaita on kesän aikana vielä "liikkunut" koulujen välillä, tarkat luvut saadaan vasta koulujen alettua.

Vihdissä aloittaa kolme valmistavaa luokkaa: kaksi alakoulujen oppilaita varten Nummelan ja Ojakkalan kouluissa, ja yksi yläkoululaisia varten Nummelanharjun koulussa.

Hyvämäki arvelee, että alakoulujen valmistavilla luokilla on pääosin ukrainalaislapsia.

– Yläkoulun luokalla on toistaiseksi pääosin muita. Tilanne elää kuitenkin koko ajan.

Jokaisessa yläkoulussa työskentelee tasa-arvohankerahan turvin kouluvalmentaja – viime lukuvuonna nimikkeellä sosiaaliohjaaja.

– Heidän työnsä painottuu yhteisöllisyyttä vahvistavaan, kiusaamista ja koulupudokkuutta ennaltaehkäisevään työhön valmentavalla, "koutsaavalla" työotteella, kuvaa Hyvämäki.

Opettajia on peruskoulussa noin 300 ja lukiossa noin 35.

– Lukumäärät ovat jotakuinkin samat kuin viime lukuvuonna, samoin opettajien pätevyystilanne.

– Kesän aikana opettajakunnassa on tapahtunut jonkin verran muutoksia: siirtymisiä muihin tehtäviin tai muihin kuntiin. Tästä syystä osa rekrytoinneista on jäänyt elokuuhun. Mutta kun koulu keskiviikkona alkaa, kaikilla lapsilla on varmasti opettajat paikalla, vakuuttaa Hyvämäki.

Juttua muokattu 8.8.2022 kello 15.58: korjattu otsikosta peruskoululaisten määrä.