Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

OtaVoimalla uusi lähipalvelu perheille Otalammella – lapsiparkki tarjoaa käytännön tukea ja joustavuutta arkeen

Otalammella on elokuun alussa aloittanut toimintansa uudenlainen lastenhoitopalvelu. Lapsiparkki Kirsikka on tarkoitettu 1–5-vuotiaille lapsille sekä ekaluokkalaisille, jotka tarvitsevat hoitoa satunnaisesti aamu- tai iltapäivisin.

Lapsiparkki Kirsikan perustaja Kirsi Torkkel kertoo halunneensa tarjota paikallisille perheille matalan kynnyksen palvelun, joka toisi konkreettista apua ja joustavuutta arkeen. Hoitopaikka on mahdollista saada läheltä, mikäli lapsi tarvitsee hoitoa esimerkiksi vanhempien etätöiden tai asioilla käymisen takia tai ekaluokkalainen yksinäisinä aamuina tai iltapäivinä.

Aiemmin pitkään perhepäivähoitajana toiminut Torkkel muistuttaa, että vanhemmat myös jaksavat arjessa paremmin, jos toisinaan voi saada pienen hetken parisuhteelle tai vanhemman omalle hengähdystauolle. Lapsiparkista voi varata vuorokauden varoitusajalla lapselle hoitoajan kahden tunnin jaksoissa, tarpeen mukaan useamman peräkkäin. Hoito on maksullista.

Lapsiparkin kantavana ajatuksena on tarjota vanhemmille käytännön tukea arkeen ja lapsille kiireetöntä aikaa leikkiin. Lapsiparkki toimii työosuuskunta OtaVoiman kautta, joka tuottaa lähipalveluja Otalammen alueelle.

– Työosuuskunta mahdollisti toiminnan kokeilemisen. Tarkoituksena on kartoittaa paikallisten perheiden tarpeita ja kehittää toimintaa. Minulle on tärkeää kuunnella perheiden toiveita ja sitä, minkälaista apua he koronan jälkeen kaipaisivat, kertoo Torkkel.