Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Toivottavasti tästä tulee pysyvä perinne Vihtiin" – Pahantorjuja-elokuvafestivaalin näytökset jatkuvat kirkonkylällä tänään lauantaina

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pahantorjuja-elokuvafestivaali kokoaa tänä viikonloppuna elokuvien ystäviä Vihdin kirkonkylälle. Avajaistilaisuus järjestettiin eilen perjantaina Vihti Kinon elokuvateatterin ympäristössä. Avajaisillan ohjelmistossa oli Vihti Kinossa näytetty Tove-elokuva ja Vihdin kesäteatterilla näytetty Karaokeparatiisi.

Perjantain avajaistilaisuudessa paikalla oli myös Tove-elokuvan pääroolia näytellyt Alma Pöysti. Osa elokuvaa on kuvattu Vihdin Veikkolan kartanossa.

– Minulle Tove oli hyvin tärkeä elokuva. Sitä oli ilo ja kunnia tehdä, Pöysti totesi.

Pöysti on juuri palannut elokuvakuvauksista Ruotsista ja pian hänellä alkaa Helsingissä Aki Kaurismäen ohjaaman Kuolleet lehdet -elokuvan kuvaukset.

Uuden elokuvafestivaalin järjestäjät toivovat, että tapahtumasta saataisiin luotua pysyvä perinne Vihtiin. Tapahtuman idea on lähtöisin vihtiläiseltä Erja Väyryseltä. Kun hän muutama vuosi sitten muutti Vihtiin, hän järjesti omissa tupaantulijaisjuhlissaan pienen elokuvatapahtuman.

– Aloin puhua, että olisipa mukavaa, jos Vihtiin saataisiin oma elokuvafestivaali. Vihdissä on paljon elokuvan ystäviä ja elokuvan tekijöitä. Moni innostui ajatuksesta ja lähti järjestämään tapahtumaa, Väyrynen kertoo.

Festivaalin järjestää vasta perustettu Vihdin elokuvakerho Pahantorjuja ry yhteistyössä Vihdin Kinon ja Vihdin kunnan kanssa. Yksi tapahtuman pääjärjestäjistä on elokuvatuottaja Merja Ritola. Hän on vakuuttunut, että tapahtumilla on iso merkitys kunnan imagolle.

– Hienoa, että Vihdistä löytyy ihmisiä, jotka haluavat toimia yhdessä talkoohengessä. Tapahtumat luovat hyvää yhteishenkeä alueelle.

Avajaistilaisuudessa paikalla ollut Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen (kok.) on vakuuttunut, että tapahtumat lisäävät kunnan houkuttelevuutta. Hän toivoo, että kuntaan saataisiin juurrutettua vuosittaisia tapahtumia.

– Tapahtumat ovat tosi tervetulleita. Ne lisäävät yleistä toimeliaisuutta alueella ja lisäävät kunnan vetovoimaa. Myös heinäkuussa järjestetty Hiidenkirnu-festivaali oli hyvä esimerkki tapahtumista, joista toivoisi vuosittaisen perinteen.

Elokuvafestivaalin järjestelyissä mukana olleen kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhlin kesä on kulunut pääosin töiden merkeissä. Elokuvajuhlien jälkeen on luvassa muun muassa Päivölän kirjallisuustapahtuma, mikä pitää kulttuurituottajan kiireisenä jatkossakin.

Muhli aloitti kunnan ensimmäisenä kulttuurituottajana vuonna 2019.

– Paljon on tullut tapahtumia sen jälkeen kun Tommi tuli kuntaan, Leevi Pursiainen kommentoi.

Muhli kertoo, että kulttuurituottajan työssä hän on saanut varsin vapaat kädet.

– Tässä työssä on paljon opeteltavaa. Kulttuurituottajana pitää uskaltaa kokeilla ja tehdä myös virheitä.

Muhli sanoo, että tapahtumilla on iso merkitys kuntien tunnettuudelle.

– Tapahtumat tuovat houkuttelevuutta ja antavat syitä vierailla paikkakunnilla. Ne myös lisäävät paikallisten ihmisten viihtymistä kunnassa, Muhli toteaa.

Pahantorjuja-elokuvafestivaali jatkuu tänään lauantaina 6.8. Esityksiä on Vihti Kinossa ja kesäteatterissa kello 10 alkaen. Kello 19 kesäteatterilla nähtävään Magic in Lapland by Henri Kemppainen -esitykseen on vapaa pääsy.